SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD’den Tayvan’a tarihi destek!

ABD yönetimi, Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan’a 567 milyon dolarlık askerî yardımda bulunacak. Söz konusu yardım, ABD'nin Tayvan'a tek seferde gerçekleştirdiği en büyük askeri destek olacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD’den Tayvan’a tarihi destek!

ABD yönetimi, Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan’a 567 milyon dolar tutarında askeri yardım yapacağını açıkladı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Joe Biden, 1961 tarihli Dış Yardım Yasası uyarınca, Tayvan’a savunma ürünleri ve hizmetleri sunmak üzere Dışişleri Bakanlığına yetki verdi.

EN BÜYÜK YARDIM PAKETİ

Bu yardım, ABD’nin Tayvan’a tek seferde gerçekleştirdiği en büyük askeri destek olarak kaydedildi. Daha önce Temmuz 2023’te de Tayvan’a 345 milyon dolarlık bir askeri yardım yapılacağı bildirilmişti. PDA (Başkanlık Çekim Yetkisi) çerçevesinde ABD, kriz dönemlerinde kendi envanterinden müttefik ülkelere silah ve askeri donanım sağlayabiliyor.

YARDIM PAKETİNİN İÇERİĞİ

Beyaz Saray, yardımın içeriğine dair ayrıntı vermedi ancak Defense News haber sayfasının gündeme taşıdığı habere göre paket; eğitim, zırh delici silahlar, hava savunma sistemleri ve insansız hava araçlarını kapsıyor. ABD yönetiminin, Tayvan’a yönelik üçüncü yardım paketinin detayları üzerinde çalıştığı ve Biden’ın görev süresi dolmadan bu sürecin tamamlanacağı belirtildi.

Tayvan, 1949 yılından bu yana fiili olarak bağımsızlığa sahip olsa da Çin hükûmeti bu bölgeyi kendi toprakları olarak görmekte ve "tek Çin" ilkesini savunarak, Tayvan yönelik silah satışına ve resmî ilişkilere karşı çıkmakta.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.