SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den İran'a sert uyarı!

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Rusya'ya balistik füze göndereceğine yönelik söylemlerin ardından Tahran'a karşı hızlı ve sert bir yanıt vereceğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2024 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2024 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'den İran'a sert uyarı!

Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı Rusya'nın başlattığı işgal girişimine karşı Kıyiv'in savunmasına destek olan Batılı müttefikler savaşı yakından takip ediyor. Buna bağlı olarak kimliğinin açıklanmasını istemeyen birkaç Avrupalı siyasetçi Birleşik Krallık merkezli basın servisi Reuters'a İran'ın yakın bir zamanda Rusya'ya balistik füze göndereceğini ileri sürdü.

RUS ASKERLERİNE BALİSTİK FÜZE EĞİTİMİ VERİLİYOR

Siyasetçiler, işgalci Rus askerlerinin kullanabilmesi için Tahran'da Fetih-360 balistik sistemi hakkında eğitim verildiğini dile getirdi. Ayrıca Rusya Savunma Bakanlığı yetkililerinin 13 Aralık 2023 tarihinde Fetih-360 ve İran'a ait Havacılık ve Uzay Sanayii Örgütü (AIO) tarafından tasarlanan Ebabil balistik füze sistemi için Tahran'da sözleşme imzaladığı belirtiliyor. 

ABD, İRAN'A HIZLI VE SERT BİR YANIT VERECEK

ABD ise söz konusu haberin doğrulanması halinde Tahran'a hızlı ve sert bir şekilde müdahale edeceğine yönelik uyarıda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel 12 Ağustos 2024 tarihli açıklamasında, "İran'ın balistik füze transferini ilerletmesi halinde, hızlı ve sert bir yanıt vermeye hazırız. Görüşümüze göre bu, İran'ın Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırganlık savaşına verdiği desteğin önemli ölçüde artması anlamına gelecektir" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca Patel, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkian'ın Batı ile ilişkilerini iyi tutma vaatlerine şüpheci yaklaştığını, "Bu ikiyüzlülük, uluslararası topluma İran rejiminin güvenilirlikten yoksun olduğunu hatırlatan son gelişmedir" ifadesiyle belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.