SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Çin'i tedirgin edecek hamle: Tayvan'a 360 milyon dolarlık silah satışı

ABD Tayvan'a, Çin'e karşı savunma gücüne katkı sunmak amacıyla 2 saldırı uçağı da dahil olmak üzere 360 milyon ABD doları değerinde yeni silah satışı yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2024 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2024 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'den Çin'i tedirgin edecek hamle: Tayvan'a 360 milyon dolarlık silah satışı

Çin'in topraklarında hak iddia ettiği Tayvan, askerî yatırımlarına devam ediyor. Bu bağlamda ABD Savunma Bakanlığının Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı (DSCA), 18 Haziran 2024 tarihinde ABD Dışişleri Bakanlığının Tayvan'a toplam değeri yaklaşık 360,2 milyon ABD doları olan son silah satışını onayladığını açıkladı.

Açıklamada, satışı gerçekleştirilecek 720 adet "Switchblade 300" tipi İHA ile 291 adet "Altius 600M-V" SİHA'nın Tayvan'ın mevcut ve gelecekteki tehditlere yanıt verme yeteneğini geliştirmesine güç katacağı bildirildi. Tayvan'a satıların drone'ların saldırı için yönlendirilene kadar bir hedef alanının çevresinde uçabilen küçük kamikaze tipi insansız hava araçları olduğu kaydedilirken, Altius 600M-V tipi drone'lar karadan ve havadan hedefe fırlatılabiliyor.

Tayvan Savunma Bakanlığı, özellikle ABD'nin Ada'ya silah satışını arttırma çabaları için teşekkürler ederek, "Çinli komünistlerin Tayvan çevresinde sık sık gerçekleştirdiği askeri operasyonlar karşısında, ABD'nin üzerinde anlaşmaya vardığı bu silah satış kalemleri gerçek zamanlı tespit ve saldırı kabiliyetine sahip olacak ve düşman tehditlerine hızlı bir şekilde karşılık verebilecek" açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.