SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Çin'i caydırmak adına Tayvan'ın Yanında Durma Yasası!

İki ABD Senatörü, Çin’in askerî saldırılarına karşı koymayı amaçlayan Tayvan'ın Yanında Durma Yasası'nı tanıttı. Tasarı, Çin’in Tayvan'ı silahlı olarak işgal etmesi durumunda, kapsamlı ve sert ekonomik, enerji, finansal ve diğer yaptırımların uygulanmasını öngörüyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'den Çin'i caydırmak adına Tayvan'ın Yanında Durma Yasası!

ABD Alaska Cumhuriyetçi Senatörü Dan Sullivan ve Illinois Demokrat Senatörü Tammy Duckworth, ABD Parlamentosuna Çin’in askerî saldırılarına karşı koymayı amaçlayan ve iki partili bir yasa tasarısı olan Tayvan'ın Yanında Durma Yasası'nı sundu.

ÇKP ÜYLERİNE YAPTIRIM

Yasa tasarısında, Çin Komünist Partisi (ÇKP) üyeleri, finansal kuruluşlar ve endüstriler için bir dizi yaptırım uygulanması, ABD finans kuruluşlarının ÇKP ile bağlantılı olan kuruluşlara yatırım yapmasının yasaklanması ve Çin mallarının ithalatının kısıtlanması öngörülüyor.

Sullivan ve Duckworth yaptıkları açıklamada, yasama aracılığıyla ABD’nin Tayvan demokrasisine verdiği iki partili desteği ifade etmek istediklerini belirtti.

Senatör Sullivan Çin’in Tayvan, ABD ve Hint-Pasifik bölgesindeki müttefiklerine yönelik tehditlerinin her geçen gün daha cesur ve saldırgan hale geldiğini belirterek, “Bu tehlikeli dönemde, ABD’nin Tayvan demokrasisine olan bağlılığını göstermesi çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Tasarı, Çin Halk Kurtuluş Ordusunun Tayvan'a yönelik askerî saldırısı durumunda, ÇKP liderlerine karşı kapsamlı ekonomik, enerji ve finansal yaptırımlar içeriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.