SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD: Çin ve Rusya ülke için ciddi askeri tehdit!

Son günlerde yayımlanan bir ABD askeri raporuna göre, Çin ve Rusya, ABD topraklarına yönelik kapsamlı saldırı yeteneklerini güçlendiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD: Çin ve Rusya ülke için ciddi askeri tehdit!

ABD ordusunun yakın zamanda yayımladığı bir araştırma raporunda Çin ve Rusya'nın, ABD topraklarına yönelik kapsamlı saldırı yeteneklerini güçlendirdiği bildiriliyor. Güvenlik uzmanları, mevcut ABD savunma sistemlerinin, bu ülkelerin artan tehditlerine karşı yetersiz olduğunu belirtiyor. Birçok düşünce kuruluşu, sınırlı Amerikan kaynaklarının bu tehditlerle başa çıkabilmesi için, diğer askeri bölgelerdeki güçlerin azaltılmasını öneriyor.

ÇİN VE RUSYA’NIN ABD’YE YÖNELİK TEHDİTLERİ ARTIYOR

ABD'nin coğrafi konumu, büyük okyanuslarla çevrili olması nedeniyle doğal bir savunma avantajı sağlıyor. Ancak, ABD Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'nın (TRADOC) geçen hafta yayımladığı rapor, Çin ve Rusya'nın ABD topraklarını hedef alabilecek çeşitli askeri kapasiteleri artırdığını ve gelecekte büyük ölçekli bir çatışma durumunda ABD topraklarının güvenli bir sığınak olamayacağını konusunda uyarıyor.

UZUN MENZİLLİ KONVANSİYONEL SALDIRI YETENEKLERİ

Raporda, potansiyel bir çatışma sırasında, düşmanın izlenmesi zor siber ve bilgi savaşlarından fiziksel saldırılara geçebileceği, ultra uzun menzilli sistemlerle konvansiyonel mühimmatlar, asimetrik platformlar ve ticari insansız hava araçları kullanarak kritik altyapılara ve operasyonlara yönelik tehditlerin artacağı belirtiliyor. Çin ve Rusya'nın stratejik bombardıman uçakları, denizaltılar ve hipersonik silahlar gibi uzun menzilli konvansiyonel saldırı yeteneklerine ciddi yatırımlar yaptığı vurgulanıyor.

İKİ ÇİN VE İKİ RUS ASKERİ UÇAĞINI ENGELLEDİ

Geçen ay, Kuzey Amerika Savunma Komutanlığı (NORAD), Alaska'nın yakınlarında iki Çin askeri uçağı ve iki Rus askeri uçağını engelledi. Çin'in H-6 bombardıman uçakları, Alaska'nın hava savunma tanıma bölgesine ilk kez girdi ve bu durum, Çin'in ABD topraklarına saldırı kapasitesine sahip olduğunu gösterdi. Ayrıca, Çin deniz kuvvetleri, Alaska kıyılarında ABD'nin münhasır ekonomik bölgesine dört gemi göndermişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.