SON DAKİKA
Hava Durumu

AB: Rusya'ya kaçırdığınız çocukları Ukrayna'ya geri verin!

Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın kaçırdığı çocukları Ukrayna'ya geri vermesi için çağrı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB: Rusya'ya kaçırdığınız çocukları Ukrayna'ya geri verin!

Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın kaçırdığı çocukları Ukrayna'ya geri vermesi için çağrı yaptı. İsveç'in başkenti Stockholm'de "Ukraynalı çocukları Koruma ve AB desteği" konulu üst düzey toplantı düzenlendi. AB Komisyonunun Nüfus Birimi Sorumlusu Dubravka Suica ve Ukrayna Sosyal Politika Bakanı Oksana Jolnovıç (Oksana Zholnovych), toplantı öncesi basına açıklamalarda bulundu.

1,3 MİLYON CİVARI UKRAYNALI ÇOCUK AB'YE SIĞINDI

AB Komisyonunun Nüfus Birimi Sorumlusu Dubravka Suica, Rusya'ya kaçırılan Ukraynalı çocuklar ile ilgili konuştu. Suica 1,3 milyon civarı Ukraynalı çocuğun, AB'ye sığındığını belirterek, "Rusya'nın savaş suçları listesine eklenen Ukraynalı çocukların yasa dışı sınır dışı edilmesini ve nakledilmesini şiddetle kınıyoruz. 'Hızlandırılmış evlat edinme' denilen uygulamaya son vermesi ve çocukları, Ukrayna'ya geri vermesi için Rusya'ya çağrıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Suica ayrıca, AB'nin Ukrayna'yı çocuk bakım reformu konusunda destekleyeceğini ve bunun için 10 milyon euro ayrıldığını bildirdi.

"16 BİN ÇOCUK RUSYA'YA KAÇIRILDI"

Ukrayna Sosyal Politika Bakanı Oksana Jolnovıç ise 7 milyon çocuğun, işgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişiminden etkilendiğini, 16 bine yakın çocuğun Rusya'ya kaçırıldığını aktardı. Jolnovıç ayrıca, "Tam sayıları ve isimleri bulmaya çalışıyoruz çünkü Rusya, bize herhangi bir bilgi vermiyor ve bu verileri her zaman manipüle ediyor." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.