SON DAKİKA
Hava Durumu

AB'den Macaristan'a net uyarı!

Avrupa Birliği (AB), Rusya ve Belarus'u Ulusal Kart programına dahil eden Macaristan'ı güvenlik tehdidi nedeniyle uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB'den Macaristan'a net uyarı!

Avrupa Birliği (AB), Rusların ve Belarusluların Avruapa'ya seyahatini kolaylaştıran Ulusal Kart programına dahil etmesi nedeniyle Macaristan'ı uyardı.

AB yetkilileri, Ukrayna'ya karşı başlattığı geniş çaplı işgal girişimi nedeniyle Avrupa'yı tehdit eden Rusya ve en büyük müttefiki Belarus'a yönelik olarak getirilen karar konusunda tepki gösterdi. Söz konusu kararın güvenlik tehdidi oluşturduğu belirtiliyor.

MACARİSTAN'DAN YANIT BEKLENİYOR

AB İçişleri Komiseri Ylva Johansson konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Rusya bir güvenlik tehdididir. Daha fazla uyanıklığa ihtiyacımız var." yorumunda bulundu.

Ayrıca Johansson, Macaristan hükûmetine mektup gönderdiğini belirttiği açıklamasında, "Bugün bir mektupta Macaristan hükûmetinden açıklama yapmasını istiyorum. Kolay erişim planları bir risk oluşturuyorsa, harekete geçeceğiz." diyerek Macaristan'ın 19 Ağustos 2024 tarihine kadar mektuba yanıt vermesini istedi.

RUSYA VE BELARUS ULUSAL KART PROGRAMINA DAHİL EDİLDİ

Rus yanlısı Macaristan Başbakanı Viktor Orban hükûmeti 9 Temmuz 2024 tarihinde aldığı kararla Rusya ve Belarus'u Ulusal Kart programına dahil etti. Macaristan'ın bu kararı Rus ve Belarusluların ülkede ikâmetine ve çalışma iznine rahatlık sağlarken AB ülkelerine yönelik seyahati de kolaylaştırıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.