SON DAKİKA
Hava Durumu

AB: Kırım, Herson, Zaporijjya, Donetsk ve Lugansk Ukrayna'dır!

Avrupa Birliği (AB), işgalci Rusya'nın Kırım, Herson, Zaporijjya, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde sözde seçimleri düzenlemesini kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2023 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2023 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB: Kırım, Herson, Zaporijjya, Donetsk ve Lugansk Ukrayna'dır!

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarında Rus işgalci yönetimi tarafından sözde seçimlerin düzenlenmesini kınadı.

AB: KIRIM, HERSON, ZAPORİJJYA, DONETSK VE LUGANSK UKRAYNA'DIR

AB Sözcüsü Peter Stano, dün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya’nın işgal altına aldığı Ukrayna bölgelerinde düzenlediği sözde seçimlerde erken oy kullanma işlemini başlattığını bildirerek, "Bu uluslararası hukukun ve Ukrayna'nın egemenliğinin bir başka büyük ihlalidir. Kırım, Herson, Zaporijjya, Donetsk, Lugansk... Bu bölgelerin hepsi Ukrayna'dır" ifadelerini kullandı. Stano, sözde seçimlerin düzenlenme sürecine dahil olan herkesin adalete teslim edileceğini belirtti.

Rusya’da 10 Eylül 2023 tarihinde Rusya Parlamentosunun alt kanadı olan Devlet Duması ara seçimleri, bazı bölgelerin başkanlarının ve yasama organlarının üyelerinin seçimleri de dahil olmak üzere çeşitli seviyelerde düzenlenecek. Rusya, sözde oylamayı Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarında da yapmayı planlıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.