SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliğinde taziye defterini imzaladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliğini ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu ve depremzedelerin anısına taziye defterini imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2023 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2023 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliğinde taziye defterini imzaladı

Türkiye'de Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydna gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası birçok ülke, insani yardım ve arama kurtarma ekibi göndererek depremzedelerin yarasını sarmaya çalışıyor ve Türkiye'nin acısını paylaştığını gösteriyor.

Depremlerin ardından Türkiye'nin yabancı misyonlarında taziye defteri açıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliğini ziyaret ederek deprem nedeniyle hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerinde bulundu ve taziye defterini imzaladı.

GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, taziye defterine yazdığı mesajda, “Bir anda çok sayıda can alan korkunç trajedi, yüreğimizde derin bir acı bıraktı. Türk halkının acısını paylaşıyor, bu zor zamanda yardım ediyoruz. Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Geçmiş olsun Türkiye!” ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyükelçiliği ziyaretine Zelenskıy’e eşlik eden Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak da başsağlığı dileklerinde bulunarak taziye defterini imzaladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.