SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, Azerbaycan'ın Sudan'daki vatandaşlarını tahliyesine yardım ediyor

İç savaşın çıktığı Sudan'daki 26 Azerbaycan vatandaşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin girişimleriyle kurtarıldı. Ayrıca tahliye bekleyen Azerbaycanlıların, Mısır'daki Büyükelçilik ile temasa geçmeleri için çağrı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2023 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2023 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye, Azerbaycan'ın Sudan'daki vatandaşlarını tahliyesine yardım ediyor

Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan'ın Sudan'daki vatandaşlarını tahliye etmesine yardımcı oluyor. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, bugün bir açıklama yaparak, iç savaşın yaşandığı Sudan'dan 26 vatandaşın tahliye edildiğini bildirdi.

TAHLİYE BEKLEYEN AZERBAYCANLILAR, MISIR BÜYÜKELÇİLİĞİNE MÜRACAAT EDEBİLECEK

15 Nisan'dan bu yana çatışmaların yaşandığı ülkede kimliği tespit edilen 26 Azerbaycan vatandaşının Türkiye'nin desteğiyle üçüncü bir ülkeye çıkarıldığı öğrenildi. Açıklamada, Sudan'da bulunan Azerbaycan vatandaşlarına askeri hareketliliğin yoğun olduğu bölgelere seyahat etmemeleri, zorunlu olmadıkça evlerinde veya güvenli yerlerde kalmaları tavsiyesi verildi.

Öte yandan, Sudan'da yaşayan Azerbaycan vatandaşlarının tahliye veya herhangi bir sorunla ilgili olarak Azerbaycan'ın Kahire Büyükelçiliği ile temasa geçmeleri istendi.

TÜRKİYE, SUDAN'DAKİ 900'E YAKIN VATANDAŞINI TAHLİYE ETTİ

Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında 15 Nisan'dan bu yana devam eden çatışmalar nedeniyle ülkeden Türkiye'ye 887 vatandaşın tahliye edildiği bildirildi. Sudan'dan Türkiye'ye getirilen vatandaşların sayısı 900'e yaklaşırken, 738 Türk vatandaşının Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa'ya transfer edildi.

Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliğinden yapılan duyuruda, "Değerli vatandaşlarımız, Port Sudan’da bulunup da ülkemize dönmeyi arzu eden vatandaşlarımızın gemiyle Suudi Arabistan’a, ardından da uçakla ülkemize tahliye edilmesi için gerekli planlamalara başlanmıştır. Ülkemize dönmek isteyen vatandaşlarımızın yarın (27 Nisan Perşembe) sabah en geç 7.00’de Al Salam Otel’de (Rotana) hazır bulunmaları önemle duyurulur. Wad Madani’de bulunup ülkemize dönmek isteyen vatandaşlarımızın, bugün (26 Nisan Çarşamba) en geç akşam 18.00’e kadar Nil Caddesi’ndeki Turkish Restaurant (Türk Restoranı) önünde hazır bulunmaları önemle duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.