SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Finlandiya'nın St. Petersburg Başkonsolosluğuna bağlı misyonlarının yetkisini iptal etti

Rusya, Finlandiya'nın St. Petersburg Başkonsolosluğuna bağlı misyonların yetkisini iptal etti, Finlandiya'nın Lappeenranta'daki misyonunu kapattı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2023 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2023 10:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Finlandiya'nın St. Petersburg Başkonsolosluğuna bağlı misyonlarının yetkisini iptal etti

Rusya, 30 Mayıs 2023 tarihinde Finlandiya’nın Lappeenranta kentinde bulunan konsolosluğunu kapattığını ve 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren Finlandiya’nın St. Petersburg Başkonsolosluğuna bağlı Petrozavodsk ve Murmansk misyonlarının çalışma yetkisini iptal ettiğini duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Finlandiya’nın diplomatik misyonunu iptal eden notayı, Finlandiya’nın Moskova Büyükelçisi Antti Helantera'ya teslim ettiğini bildirdi.

RUSYA, FİNLANDİYA'NIN RUSYA'DAKİ DİPLOMATİK MİSYON HESAPLARINI DONDURDU

Rusya, daha önce Finlandiya’nın Moskova ve St. Petersburg’da bulunan diplomatik misyonlarının hesaplarını dondurmuştu. Finlandiya buna karşılık olarak Ocak 2023’te Rusya’nın 187 milyon avroluk mal varlığını dondurdu. Finlandiya’nın bu hamlesi, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgali çerçevesinde düzenlenen yaptırım neticesinde gerçekleştirildi.

FİNLANDİYA, RUSLARA VİZEDE KISITLAMA GETİRDİ

Finlandiya, Eylül 2022’den itibaren diğer Avrupa ülkeleri gibi Ruslar için vize işlemlerine kısıtlama getirdi. Eylül 2022'den itibaren Finlandiya, diğer birçok Avrupa ülkesi gibi Ruslar için vizeleri yarıya indirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.