SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’da Kırım’ın olmadığı haritaları paylaşanlar cezalandırılacak

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması, Kırım’ın olmadığı “Rusya haritaları” için ceza öngören yasa tasarısını kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2022 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2022 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’da Kırım’ın olmadığı haritaları paylaşanlar cezalandırılacak

İşgalci Rusya, Kırım Yarımadası ve diğer Ukrayna bölgelerinin işgalini meşrulaştırma girişimlerini sürdürüyor. Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması, güya "Rusya'nın toprak bütünlüğüne karşı çıkan" haritaların dağıtımı için ceza verilmesini öngören yasa tasarısını ilk okumada kabul etti.

Söz konusu yasa tasarısına göre Ukrayna’ya ait ve şu an Rus işgali altında bulunan Kırım Yarımadası ve Herson, Zaporijjya, Lugansk ile Donetsk bölgelerinin yer almadığı haritaların yayımlanması para cezası veya 15 güne kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Belgede söz konusu haritaların “aşırıcı materyal” olarak kabul edileceği belirtildi.

Yasanın kabul edilmesi durumunda, Ukrayna'nın işgal edilen bölgelerinin Rusya'nın bir parçası olarak işaretlenmediği herhangi bir harita yasa kapsamına girebilir. Yasanın kabulünden önce düzenlenen haritalar için cezanın verilmeyeceği kaydedildi.

İlgili İçerikler
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.