SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus paralı asker şirketi Wagner, finansman konusunda sorun yaşamaya başladı

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, bugün yayımladığı raporda Rus paralı asker şirketi Wagner'in finansman konusunda ciddi bir sorun yaşamaya başladığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2023 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2023 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus paralı asker şirketi Wagner, finansman konusunda sorun yaşamaya başladı

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, 13 Ağustos’da yayımladığı raporda, Rus paralı asker şirketi Wagner’in mali sorunlar nedeniyle maaşlardan tasarruf etmeye çalıştığını bildirdi. Bakanlık, "Wagner, mali baskının olduğu bir dönemde büyük ölçüde personel maaş giderlerinden tasarruf etmek için muhtemelen bir küçülme ve yeniden yapılandırma sürecine doğru ilerliyor" açıklamasını yaptı.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, 2023 yılının Haziran ayında gerçekleşen başarısız isyanın ardından, Rus devletinin Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in diğer ticari kaygılarına karşı harekete geçtiğini dile getirdi. Bakanlık yetkilileri, Rusya’nın artık grubu finanse etmemesi olasılığının yüksek olduğunu söyledi.

WAGNER’İN FİNANSMANI BELARUS İÇİN İSTENMEYEN YÜK

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, "Rus devleti artık Wagner'e ödeme yapmıyorsa, en makul ikinci ödeme sorumlusu Belarus makamlarıdır" dedi. Bakanlık, bu maliyetin düşük bütçeye sahip Belarus için istenmeyen bir yük olduğuna dikkat çekti

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.