SON DAKİKA
Hava Durumu

Litvanya, Rus Wagner Grubu'nu terör örgütü olarak tanıdı

Litvanya Parlamentosu, Putin Rusyası'nın desteğiyle oluşturulan neo-faşist paralı asker örgütü Wagner Grubu’nu terör örgütü ilan etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2023 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2023 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Litvanya, Rus Wagner Grubu'nu terör örgütü olarak tanıdı

Litvanya Parlamentosu, bugün düzenlenen genel oturumda, birçok savaş suçuna imza atan Rusya'nın paralı asker grubu Wagner’in, terör örgütü olarak kabul edilmesini öngören karar tasarısını kabul etti. Karar için 117 milletvekili “evet” oyu kullandı.

"RUS ASKERLERİ VE WAGNER GRUBU UKRAYNA’DA SİSTEMATİK OLARAK AĞIR SUÇLAR İŞLİYOR”

Parlamento tarafından kabul edilen kararda, “Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmaya başladığı 24 Şubat 2022’ten bu yana Rus askerleri ve saldırganın tarafında aktif olarak çatışmalara katılan Wagner Grubu paralı askerleri, sistematik bir şekilde, Ukrayna’daki sivil nüfusuna karşı cinayet, işkence, apartmanların ve diğer sivil hedeflerin bombalanması gibi terörle eşdeğer ciddi saldırı suçları işliyor.” denildi.

“KREMLİN’İN GÖLGE ARACI”

Bununla birlikte belgede, Wagner Grubu'nun, Rus hükumetinden Grad füze sistemleri, tanklar, zırhlı araçlar dahil olmak üzere askeri teçhizatı ücret olarak alan, Rus askeri altyapısını kullanan ve savaşçıları Rus askeri istihbaratı tarafından eğitilen Kremlin yönetiminin bir "gölge aracı" olduğu vurgulandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.