SON DAKİKA
Hava Durumu

Japonya'nın uzman arama kurtarma ekibi Türkiye'de

Türkiye’de yaşanan şiddetli depremlerin ardından Japonya arama kurtarma ekiplerini Türkiye'ye gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2023 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2023 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Japonya'nın uzman arama kurtarma ekibi Türkiye'de

Kahramanmaraş'ta yaşanan Türkiye'nin en büyük deprem felaketlerinden birisinin ardından 10 ilde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Türkiye'ye arama kurtarma ekibi göndereceğini açıklayan Japonya hükümetinin gönderdiği 18 kişilik uzman arama kurtarma ekibi İstanbul'a geldi. Saat 06.30 sıralarında Tokyo'dan İstanbul'a gelen ekibi, Japonya konsolosluk yetkilileri karşıladı.

"DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜZ"

18 kişilik uzman arama kurtarma ekibinin şefi Hideaki Yamamoto, "Japon hükumeti tarafından gönderilen arama kurtarma ekibiyiz. Dün sabah meydana gelen büyük depremden dolayı Japon hükumeti, arama kurtarma ekibini Türkiye'ye göndermeye karar verdi. Çok büyük bir deprem. Depremde hayatını kaybedenler için üzgünüz ve yaralılar için acil şifalar diliyorum. Japon hükumeti ve Japon halkı Türk halkının yanındayız. Biz bir ekip olarak deprem bölgelerinde elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'Yİ SARSAN DEPREMDE CAN KAYBI VE YARALI SAYISI ARTIYOR

Türkiye, 6 Şubat 2023'te saat 04.17’de büyük bir depremle sarsıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem birçok ilde hissedildi. Ardından 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ayrı bir deprem yaşandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından hayatı kaybedenlerin sayısının 3 bin 419 kişi olduğunu açıkladı. Fuat Oktay, depremlerde enkazdan zarar gören 20 bin 534 yaralı olduğunu duyurdu.

Türkiye Cumhuriyeti 7 günlük milli yas ilan etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.