SON DAKİKA
Hava Durumu

Çek Cumhuriyeti, Rus vatandaşlarının mal varlıklarını donduruyor

Çek Cumhuriyeti, Rus vatandaşlarının değeri 14 milyar Ukrayna Grivnası'ndan fazla mal varlığını dondurdu.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2023 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2023 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çek Cumhuriyeti, Rus vatandaşlarının mal varlıklarını donduruyor

Ukrayna'ya karşı topyekun işgal girişimi ve saldırı başlatan Rusya, çok sayıda savaş suçuna imza attı. Bu kapsamda 24 Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'ya saldıran Rusya, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin yaptırımlarıyla boğuşuyor. Bu kapsamda Rusya'ya yaptırım uygulayan Çek Cumhuriyeti de yaptırımlara tabi olan Rus vatandaşlarının değeri 14 milyar Ukrayna Grivnası'ndan (UAH) fazla meblağdaki mal varlığını dondurdu.

Ukrayna Ulusal Arama ve Varlık Yönetimi Ajansı (ARMA) tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Çek kolluk kuvvetleri, yaptırımlara tabi olan Rusya Federasyonu vatandaşları hakkındaki bilgileri aktif olarak izliyor. Çek Cumhuriyeti'nin Ukrayna Olağanüstü Büyükelçisi ve Tam Yetkili Temsilcisi Radek Matula, ARMA Başkanı Olena Duma ile yaptığı görüşmede, genel olarak Çek Cumhuriyetinin bugüne kadar 14 milyar UAH'dan fazla değere sahip Rus mal varlıklarının dondurulduğunu aktardı."

Öte yandan toplantı sırasında tarafların, özellikle ARMA ile Çek Cumhuriyeti'nin benzer kuruluşları arasında kimlik tespiti, arama ve varlık alanındaki çalışmalarda niteliksel olarak yeni bir işbirliğinin oluşturulmasına ilişkin planları ve olasılıkları tartıştığı vurgulandı.

Yaptırımlar kapsamında Çek Cumhuriyeti yetkilileri, Rus oligark Vladimir Yevtuşenkov'un hesaplarını bloke etti ve mülküne el koydu.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.