SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Japonya ve Güney Kore'den ilk ortak hava tatbikatı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Japonya ve Güney Kore orduları, bölge tarihinde ilk üçlü hava tatbikatını gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 19:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Japonya ve Güney Kore'den ilk ortak hava tatbikatı!

ABD, Japonya ve Güney Kore silahlı kuvvetleri, artan Çin ve Kuzey Kore tehdidine karşı tedbir alıyor. Bu kapsamda, bölge tarihinde ABD ile iki Asyalı müttefik arasındaki ilk üçlü hizmet hava tatbikatı gerçekleştirildi. Güney Kore Hava Kuvvetleri, 23 Ekim 2023 tarihinde yaptığı açıklamada; bu ortak tatbikatın amacının, Kuzey Kore'nin nükleer silahları ve füze tehditlerine karşı caydırıcılık yeteneklerini güçlendirmek olduğunu bildirdi. 

TATBİKAT HEM ÇİN'E HEM KUZEY KORE'YE BİR MESAJ

Öte yandan tatbikata ABD'ye ait B-52 stratejik bombardıman uçağı ve üç ülkeden savaş uçaklarının katıldığı kaydedildi. Analistler, bu tatbikatın aslında yalnızca Kuzey Kore'den gelen tehditlerle başa çıkmak için değil aynı zamanda Çin'in bölgedeki askeri genişlemesini engellemek için askeri işbirliğini güçlendirmesinin bir göstergesi olduğunu değerlendirdi.

ABD, ÜÇLÜ EYLEM PLANINI GÜNDEME GETİRDİ

Japonya'nın önemli analiz gazetesi Nikkei, geçen hafta ABD'nin Nükleer Silah Programlarından Sorumlu Komutanı, Hava Kuvvetleri Generali Anthony Cotton ile yapılan bir röportaja yer verdi. Röportajda, ABD ordusunun Japonya ve Güney Kore ile üçlü bir eylem planını görüştüğü dile getirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.