SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Bağımsızlık Günü, 24 Ağustos'ta İstanbul'da kutlanacak

Ukrayna'nın 33. Bağımsızlık Günü, Kırım Tatar diasporası ve Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü topyekûn işgal girişimi nedeniyle İstanbul'da yaşayan Ukrainler tarafından Taksim Odakule Meydanı'nda kutlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 21:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Bağımsızlık Günü, 24 Ağustos'ta İstanbul'da kutlanacak

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana sürdürdüğü topyekûn saldırıları ve işgal girişimi dolayısıyla Türkiye'ye gelen Ukrainler ile Kırım Tatar diasporası, 24 Ağustos 2024 tarihinde Taksim Odakule Meydanı'nda düzenlenecek mitingle Ukrayna Bağımsızlık Günü'nü kutlayacak.

Cumartesi günü saat 15.00'te başlayacak mitingte, Ukrayna'nın bağımsız bir devlet olduğu, Rus emperyalizmi dolayısıyla ortaya çıkan savaşın devam ettiği, esaretin bir opsiyon olmadığı vurgulanarak bir kez daha dünyaya haykırılacak.

Ukrayna Bağımsızlık Günü vesilesiyle düzenlenecek etkinlikte ayrıca, Ukrayna'nın özgür bir devlet olarak var olması adına sürdürdüğü mücadelede esir düşen askerler ile işgal altındaki topraklarda Rus esaretine maruz kalan siviller bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunulacak.

KIRIM DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBESİNDEN ÇAĞRI!

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi, 24 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek mitinge katılım çağrısında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.