SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Bodnar: Sürgün, zaman aşımı olmayan bir insanlık suçudur!

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın 79. yıldönümünde soykırım kurbanları için anma mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2023 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Ankara Büyükelçisi Bodnar: Sürgün, zaman aşımı olmayan bir insanlık suçudur!

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın 79. yıldönümünde şehitler için anma mesajı yayımladı. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, anma mesajında "Sürgün, zaman aşımı olmayan bir insanlık suçudur." ifadelerine vurgu yaptı.

Büyükelçi Bodnar, Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nda şehit düşen Kırım Tatarları için yayımladığı anma mesajı şöyle:

"79 yıl önce, 18 Mayıs 1944'te Kırım Tatarları, Stalinist rejimi tarafından anavatanlarından yasadışı bir şekilde sürüldü. Sürgün, zaman aşımı olmayan bir insanlık suçudur.

Anavatanlarına döndükten sonra her yıl 18 Mayıs'ta Kırım'ın dört bir yanından gelen Kırım Tatarları, sürgünde hayatını kaybedenleri anmak için Akmescit'in (Simferopol) ana meydanında toplanıyordu. İnsanlar, ellerinde Kırım Tatar ve Ukrayna bayraklarıyla meydana kadar kolonlar halinde yürüyerek girerlerdi.

Bugün, Kırım'ı işgal yönetimi, Sürgün Günü için anma etkinliklerine izin vermiyor. İşgalciler, Kırım Tatarlarının açlıktan, insanlık dışı koşullardan ve insanlara kötü muameleden ölenler için bir araya gelerek toplu dua etmelerini yasaklıyor.

Zaferin bir an önce geleceğine ve Kırım Tatar halkının şanlı evlatlarını anmak için mutlaka Akmescit Meydanı'nda toplanacağımıza inanıyorum.

Hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor, Kırım Tatar halkının acısını paylaşıyoruz."

Ayrıca Bodnar 
Kırım'daki son 18 Mayıs Matem Mitingi'nden fotoğraf paylaştı.

Bir 7 kişi, ayakta duran insanlar, bayrak ve yazı görseli olabilir

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.