SON DAKİKA
Hava Durumu

Metin Ömer: Hayatımın en güzel yılları Türkiye'de geçti

Romanya'daki Kırım Tatar diasporasından Metin Ömer, Anadolu Ajansının Türkiye Bursları röportaj serisinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Metin Ömer: Hayatımın en güzel yılları Türkiye'de geçti

Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Yönetim Kurulu üyesi, akademisyen Metin Ömer, Türkiye Bursları mezunlarına yönelik röportaj serisi kapsamında Anadolu Ajansına konuştu.

Metin Ömer, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) sağladığı "Türkiye Bursları" ile Hacettepe Üniversitesinde Tarih alanında doktora yaptı. Ömer, hayatının en güzel kısmının Türkiye'de eğitim aldığı dönem olduğunu dile getirdi.

Köstence Ovidius Devlet Üniversitesinde akademisyen olarak görev yapan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Romanya Temsilcisi Metin Ömer, Anadolu Ajansına (AA) Türkiye'deki eğitim hayatını anlattı. Ömer, YTB'nin sağladığı "Türkiye Bursları" ile hayatının olumlu gidişatından memnuniyet duyduğunu belirtti.

TÜRKİYE BURSLARIYLA TÜRKİYE SERÜVENİ BAŞLADI

Romanya'nın Dobruca bölgesinde Türklerin yaşadığı Mecidiye kasabasında dünyaya gelen Ömer'in Türkiye serüveni öğrencilik yıllarında Romanya'da okutulan ve komünizm döneminden kalan tarih kitaplarını sorgulamasıyla başladı. Tatarların neden kötü anlatıldığına anlam veremeyen Ömer, "Biz bu kadar kötü değiliz. Bizden neden bu kadar kötü bahsediyorlar?" sorularına cevap aradı. Lisans eğitimini Köstence Ovidius Üniversitesinde Tarih bölümünde tamamlayan Ömer, daha sonra "Türkiye Bursaları" kapsamında Hacettepe Üniversitesi Tarih bölümünde yüksek lisansa başladı. Ve 2018 yılında buradan mezun oldu. 

"HAYATIMIN EN GÜZEL KISMI TÜRKİYE'DE DOKTORA YAPTIĞIM ZAMANLARDI"

Türkiye Burslarının hayatını değiştirdiğini anlatan Metin Ömer, buradaki akademisyenlerin tecrübelerinden yararlandığını ve onlarla çalışma imkanı bulduğunu belirtti. Türkiye'de eğitim gördüğü yılların onun için en güzel dönemler olduğunu vurgulayan Ömer, "Evlenmeden önce hayatımın en güzel kısmı, Türkiye'de doktora yaptığım zamanlardı" dedi.

Ömer, uzmanlık alanının Romanya'daki Türk-Tatar toplumu ve Türkiye-Romanya ilişkileri olduğunu ifade eden Ömer, bu konular üzerinde makaleler ve kitaplar yayımladığını aktardı. 

Kırım Haber Ajansı, daha önce Metin Ömer ile yeni çıkan kitabı hakkında röportaj yapmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.