SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatarları, Emel Dergisi ile Emel Kırım Vakfının iftarında buluştu

Emel Kırım Vakfı ve Emel Kırım Dergisi tarafından Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun eşi Safinar Cemileva ve pek çok ismin katıldığı bir iftar programı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2023 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2023 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatarları, Emel Dergisi ile Emel Kırım Vakfının iftarında buluştu

Kırım Tatarları, Ramazan ayını Türkiye'de çeşitli etkinliklerle dolu dolu geçiriyor. Kırım Tatarları, Emel Kırım Vakfı ve Emel Kırım Dergisi dün akşam iftar yemeğinde buluştu. İftar programında, Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun eşi, Kırım Tatar Kadınlar Birliği Başkanı Safinar Cemileva, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Üyesi Gülnar Bekirova, Umay Ana Dünyası Kadınlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Mualla Uydu Yücel, Emel Dergisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, derginin ve vakfın yönetim ve denetim kurulu ile idari kadrosu, Rus işgal saldırıları nedeniyle Kırım'dan Türkiye'ye sığınan gençler ve öğrenciler İstanbul'daki Yalta Otel'de bir araya geldi.

KONUŞMACILAR KIRIM'IN RUS İŞGALİNDEN VE UYGUR TÜRKLERİNİN ÇİN ZULMÜNDEN KURATILMASINI DİLEDİ

İftar yemeğinin ardından Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, Kırım Tatar Kadınlar Birliği Başkanı Safinar Cemileva, KTMM Üyesi Gülnar Bekirova, Umay Ana Türk Dünyası Kadınlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Mualla Uydu Yücel konuşma yaptı. Konuşmacılar, Kırım'ın bir an önce Rus işgalinden kurtarılmasını ve Doğu Türkistan'da baskı altında kalan Uygur Türklerinin Çin zulmünden bir an önce kurtulmasını diledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.