SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği Gebze Şubesinde Safinar Cemil'in katılımıyla Kırım Tatar Millî Bayrak Günü kutlandı

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şubesi, 26 Haziran Kırım Tatar Millî Bayrak Günü münasebetiyle dün kutlama etkinliği gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği Gebze Şubesinde Safinar Cemil'in katılımıyla Kırım Tatar Millî Bayrak Günü kutlandı

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şubesi, 30 Haziran 2024 tarihinde çeşitli etkinlikler ve çibörek yapımı ile Kırım Tatar Millî Bayrak Günü'nü kutladı. Etkinliğe; Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Türk dünyasının yaşayan efsanesi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun eşi, Safinar Cemiloğlu Kadın Birliği Başkanı Safinar Cemil, Ukrayna Başkonsolosu Roman Nedilskıy ile eşi Liudmyla Nedilska, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Hüseyinçelebi, Emel Kırım Vakfı adına Başkan Yardımcısı Nurten Bay ve çok sayıda Kırım Tatarı geniş bir katılım sağladı. 

Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir

SAFİNAR CEMİL, BU TÜR ETKİNLİKLERİN ÖZGÜR KIRIM'DA KUTLANACAĞINA İNANDIĞINI SÖYLEDİ

Saygı duruşu, İstiklâl Marşı ve Kırım Tatar millî marşı Ant Etkenmen'in okunmasıyla başlayan etkinlikte Kırım Derneği Gebze Şube Başkanı Nermin Ekim, Safinar Cemiloğlu Kadın Birliği Başkanı Safinar Cemil, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit konuşma yaptı. Safinar Cemil konuşmasında, Bayrak Günü'nün Rus işgali altındaki Kırım'da yapılamadığına dikkat çekerek, özgür Kırım'da bu tür etkinliklerin gerçekleştirileceğine inandığını söyledi. Ayrıca Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Birinci Başkan Yardımcısı Nariman Celal'in 29 Haziran 2024 tarihinde esir takasıyla serbest bırakıldığını hatırlatan Cemileva, bütün siyasî tutsakların özgürlüğüne kavuşmasının temenni etti.

Bir 6 kişi, dantel ve yazı görseli olabilir

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ise Kırım'da acıların ve sıkıntıların yaşandığını ancak Kırım Tatarlarının yılmadan mücadele ettiğini ve buna göğüs gerdiğini ifade etti.

Öte yandan Kırım Derneği Gebze Şubesi Nermin Ekim ise sözlerine, Kırım Tatar Milli Meclisi tarafından 2010 yılında kabul edilen Kırım Tatar Millî Bayrak Günü'nü kutlayarak başladı. Ekim, "Kırım Tatar kimliğininin, adaletinin, özgürlüğünün sembolü olan Tarak Tamgalı Gökbayrak günümüzde Rus işgaline karşı duruşun bir sembolü olarak da biliniyor. Bayraklar milletler için çok önemli. Ama yıllarca eziyetler çekmiş, tarihte büyük soykırımlarla karşılaşmış biz Kırım Tatarları için çok daha önemlidir." ifadelerini kullandı. 

Bir 11 kişi ve yazı görseli olabilir

ETKİNLİK ÇERÇEVESİNDE MİSAFİRLERE ÇİBÖREK İKRAM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Kıırm Derneği Gebel Merkezi Müzik ve Halk Dansları Topluluğu Cıyın Ansambli üyesi Anife Derman, keman ile Kırım Tatar türkülerini katılımcılara sundu. Programda, misafirlere çibörek ikram edildi.

Bir 4 kişi görseli olabilir

Bir 4 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.