SON DAKİKA
Hava Durumu

Eskişehir'de Kırım Günleri: Kırım Sürgünü anıtı ziyaret edildi

Türkiye'de Kırım Günleri etkinlikleri, İstanbul'un ardından Eskişehir'de devam ediyor. Bu kapsamda, Eskişehir Tepebaşı'nda yer alan Kırım Sürgünü Anıtı'na ziyaret gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2022 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2022 22:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eskişehir'de Kırım Günleri: Kırım Sürgünü anıtı ziyaret edildi

Türkiye'de Kırım Günleri etkinliği bugün Eskişehir'de başladı. Eskişehir'deki program ilk olarak Tepebaşı'nda yer alan 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü anıtına ziyaret gerçekleşti. Ziyarette, Sovyetler tarafından sürgün ve soykırıma maruz kalan Kırım Tatarları için Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Kırım Sürgünü Anıtı'nı ziyaret eden heyette; Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Kırım Tatar Teşkilatları Platformu ve Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi, Doç. Dr. Gayana Yüksel, TURKSİD Ukrayna Derneği Başkanı İsmet Yüksel, Kırım Tatar Kaynak Merkezi Başkanı, KTMM üyesi Eskender Bariyev, Ukrayna Büyükelçiliği Müsteşarı Denis Zolotaryov, Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Ercan Bozkurt, Eskişehir Kırım Halk Bilim Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (EKHAD) Başkanı Recep Şen ve çok sayıda kişi katılım gösterdi.

"KIRIM'IN GELECEĞİNİ ÇOK PARLAK GÖRÜYORUZ"

Kırım Sürgünü anıtına çelenk bırakan heyete, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov hitap etti. Çubarov, "Bizi Kırım'dan temizlemek istediler ellerine almayı düşündüler. O yüzden milletimiz yarım asra yakın sürgünde yaşadı insanlarımız çok öldürüldü ama milletimiz milli davalarını hiç bırakmayıp Kırım'a döndü ve kendimize gelmeye başladığımız vakit dedelerimiz bitti şimdi çocuklarımız aynı zulme maruz kaldı. Ukrayna Parlamentosunda Ukrayna Cumhurbaşkanlığında gerekli kanunlar kabul edilecek ve Kırm'ın geleceğini savaştan sonra parlak görüyoruz." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.