SON DAKİKA
Hava Durumu

Emel Kırım Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Tahiroğlu, Kazakistan'daki Kırım Tatarlarıyla görüştü

Emel Kırım Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Cevdet Tahiroğlu, 28-29 Ekim 2023 tarihleri arasında Kazakistan'ın Almatı şehrindeki Kırım Tatar temsilcilerle bir araya geldi ve çeşitli görüşmeler yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Emel Kırım Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Tahiroğlu, Kazakistan'daki Kırım Tatarlarıyla görüştü

Emel Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet Tahiroğlu, 28-29 Ekim 2023 tarihinde Kazakistan'ın Almatı kentinde yaşayan Kırım Tatarlarıyla bir araya geldi. Tahiroğlu, Emel Kırım Vakfının faaliyetlerini anlattı ve Emel Dergisi'nin tanıtımını yaptı. Aynı zamanda vakfın Bulgaristan sorumlusu olan Tahiroğlu, Türkiye ve Bulgaristan'da yaşayan Kırım Tatarları hakkında bilgi verdi. 

Tahiroğlu, görüşmede Emel Kırım Vakfı Genel Sekreteri Melek Maksudoğlu'nun "Kırım Bizimdir" isimli İngilizce kitabını tanıttı. Ayrıca görüşmede Kazakistan'daki Kırım Tatarlarının sosyo-kültürel yaşamlarına dikkat çekildi. 

EMEL KIRIM VAKFI İLE VATANDAŞ CEMİYETİNİN İŞBİRLİĞİ İMKANI GÖRÜŞÜLDÜ

Kazakistan'da Kırım Tatarlarının kurmuş olduğu "Vatandaş" isimli sivil toplum kuruluşunun başkanı olan Uriye Kurtaşirova, Vakfın Yönetim Kurulu Üyesi Tahiroğlu'na "Kazakistan'daki Kırım Tatarları" adlı kitabı hediye etti. Son olarak görüşmede Kurtaşirova ile Tahiroğlu, Vatandaş Cemiyeti ile Emel Kırım Vakfının işbirliği imkanını ele aldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.