SON DAKİKA
Hava Durumu

Doç. Dr. Gayana Yüksel'in "2014 İşgali ile Kırım’da İletişim Paradigması" kitabı çıktı

KTMM üyesi, Doç. Dr. Gayana Yüksel'in "2014 İşgali ile Kırım’da İletişim Paradigması: Medya Alanının Değişimi ve Ukrayna'nın Enformasyon Politikası (Şubat 2014 - Şubat 2022)" adlı tez çalışması, Ukrayna'da kitap haline getirildi. Eserde, Rusya'nın işgal ettiği Kırım'da medya sektörüne yönelik baskıları ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2023 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2023 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Doç. Dr. Gayana Yüksel'in "2014 İşgali ile Kırım’da İletişim Paradigması" kitabı çıktı

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyesi, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gayana Yüksel, "2014 İşgali ile Kırım’da İletişim Paradigması: Medya Alanının Değişimi ve Ukrayna'nın Enformasyon Politikası (Şubat 2014 - Şubat 2022)" isimli tez çalışmasını kitap haline getirdi. Ukrayna'da ArtEk Yayınevi tarafından piyasaya sürülen kitap, şimdiden yoğun ilgi gördü. 

KİTAPTA, RUSYA'NIN İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM'DA MEDYA SEKTÖRÜNE YÖNELİK BASKILARI ANLATILDI

Ukraince olarak basılan kitapta, Rusya'nın 2014'te Kırım'ı işgalinden 2022 yılında Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi ve topyekun saldırılarına kadar geçen süreçte, medya sektörüne yönelik baskıları ele alındı.

Gayana Yüksel eserinde, Rusya'nın Kırım'ı işgal ettikten sonra medyadaki baskılarına, gazetecilere yönelik hukuksuzluklara ve gazetecilerin zorunlu göçüne değindi. Yüksel, eserde Kırım’ın 2014 yılında Rusya tarafından işgal edilmesinin dünya siyasetinde bir kırılma oluşturduğunu belirtti. Yüksel, Ukrayna’nın işgal altındaki bütün bölgelerinin savunulması ve yeniden kazanılması için verilen ortak mücadelenin temelini Kırım’ın oluşturduğunu vurguladı.

Kitapta, "Kırım Medya Paradigması" kavramını açıklayan Yüksel, Ukrayna'nın enformasyon alanındaki politikalarına mercek tuttu. Öte yandan, eserde Ukrayna'nın Rus işgali altındaki vatandaşlarıyla iletişim kurmasına yönelik yöntemler ele alındı.

Yüksel, eserini 16 Haziran 2023 tarihinde Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin'e ve Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay'a takdim etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.