SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy ve Biden, Ukrayna'ya askeri desteği görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ABD Başkanı Joe Biden ile Japonya'daki G-7 Liderler Zirvesi kapsamında bir araya geldi. Görüşmede, Ukrayna'ya askeri ve mali destek ve Ukrayna'nın savunma yeteneklerinin güçlenmesi için uluslararası işbirliği ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2023 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2023 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy ve Biden, Ukrayna'ya askeri desteği görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Japonya'nın Hiroşima kentinde düzenlenen G-7 Liderler Zirvesi'nde resmi temaslarda bulundu. Zelenskıy, bugün zirvede ABD Başkanı Joe Biden ile buluştu. 

Zelenskıy, sosyal medyadan görüşmeye ilişkin, "Japonya'da Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joseph Biden ile görüştüm. Amerika Birleşik Devletleri'nin Ukrayna'ya sağladığı toplam 37 milyar doları bulan güçlü mali yardım ve 375 milyon dolarlık yeni askeri yardım paketi için büyük bir şükran duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

ZELENSKIY, ABD BAŞKANI İLE UKRAYNA'NIN BARIŞ FORMÜLÜ'NÜ GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Ukrayna Barış Formülü'nün uygulanmasının yanı sıra devletimizin savunma yeteneklerini güçlendirmek için işbirliğini tartıştık. Ukrayna'nın yeniden inşası ve toparlanmasına yönelik projeler hakkında da görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

ABD'DEN UKRAYNA'YA 375 MİLYON DOLARLIK YENİ ASKERİ YARDIM PAKETİ

ABD Savunma Bakanlığı, görüşmenin ardından 21 Mayıs 2023 tarihinde ülkenin kritik güvenlik ve savunma ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olmak için Ukrayna'ya ek askeri yardım paketini duyurdu. 375 milyon dolara kadar olan yardım, HIMARS roket sistemleri, topçu sistemleri ve zırhlı araçları içeriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.