SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Ukrayna’ya uzun menzilli silah sağlayabilecek ülkeleri açıkladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), işgalci Rusya'nın Ukrayna topraklarından çıkarılması için gerekli olan uzun menzilli silahları sağlayabilecek ülkelere ilişkin açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 23:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Ukrayna’ya uzun menzilli silah sağlayabilecek ülkeleri açıkladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), işgalci Rusya'nın Ukrayna topraklarından çıkarılması için gerekli olan uzun menzilli silahları sağlama kapasitesine sadece ABD, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya’nın sahip olduğunu ifade etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, İrlanda Başbakanı Simon Harris ile bugün Kıyiv’de düzenlediği ortak basın toplantısında, “Halihazırda, sadece bu dört ülke, Rusya’yı topraklarımızdan çıkarabilecek ve şehirlerdeki sivil insanların hayatını koruyabilecek uzun menzilli silahları sağlıyor veya sağlayabilir. Poltava, Lviv, Harkiv, Kıyiv, Dnipro, Krıvıy Rig gibi şehirlerde her gün insanlarımız ölüyor. Bu sorunları çözme gücümüz bu dört ülkeye bağlı." şeklinde konuştu.

Bilindiği üzere Zelenskıy daha önce birçok kez ortaklara, Batı'dan sağlanan uzun menzilli silahların Rusya içindeki askerî hedeflere yönelik kullanımına izin verme çağrısında bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.