SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'na katılmak üzere Almanya’da

Ukrayna Savunma Temas Grubu üst düzey temsilcileri, 6 Eylül 2024 tarihinde Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'nde bir araya gelecek. Toplantıya Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Vladimir Zelenski) de katılacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'na katılmak üzere Almanya’da

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), bugün gerçekleşecek Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'na katılmak üzere Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'ne geldi.

"SİLAHLARIN ARTIK ORDUMUZA ULAŞMASI GEREKİYOR"

Cumhurbaşkanı Zelenskıy yaptığı açıklamada, “Ukrayna'yı güçlendirmek için ortaklarla çalışmalar devam ediyor. Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'na katılmak üzere Ramstein Hava Üssü'ne geldim. Rusya'nın hava terörünü durdurmak için ortaklarımızın kararlılığına ve silahlara ihtiyacımız var. Daha önce açıklanan destek paketlerindeki tüm silahların artık ordumuza ulaşması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Zelenskıy, adil bir barışın sağlanmasının daha yakında gerçekleşmesi için, ortakların uzun menzilli silahların Rusya’daki askerî hedeflere karşı kullanılmasına izin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca Zelenskıy, Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı sonrasında ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius ile ikili görüşmeler yapacağını aktardı.

UMEROV UKRAYNA'NIN BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, yaptığı açıklamada toplantıya 50’den fazla ülkenin savunma bakanının katıldığını belirterek, Ukrayna’nın odak noktasının hava savunmasının güçlendirilmesi, ordu için mühimmat ve ekipmanın sağlanması ve uzun menzilli yeteneklerini güçlendirmesi olduğunu ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.