SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Ukrayna'nın Zafer Planı yüzde 90 hazır

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, askeri, siyasi, diplomatik ve ekonomik desteği kapsayan Ukrayna'nın Zafer Planı'nın neredeyse hazır olduğunu duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Ukrayna'nın Zafer Planı yüzde 90 hazır

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir  Zelenski), Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaşta zafer planının gerekli maddelerini belirlediğini ve önümüzdeki hafta müttefiklerine sunmaya hazır olduğunu ifade etti.

"BİZİ NEYİN GÜÇLENDİRECEĞİ KONUSUNDA NET BİR LİSTE VAR"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 16 Eylül akşamı yayımladığı video mesajında, “Gün boyunca Ukrayna Zafer Planı'mızı hazırlamak için çeşitli formatlarda toplantılar düzenlendi. Tüm maddelerin içeriği dolduruldu. Askeri, siyasi, diplomatik ve ekonomik destek; bu çalışmalara her alandan kilit kişiler dahil edildi. Ukrayna için gerekli adımlar net bir şekilde belirlendi. Gerçek adil bir barışı getirmek için bize mümkün olan en güçlü pozisyonu sağlayacak adımlar... Her adım için, neyin gerekli olduğu ve bizi neyin güçlendireceği konusunda net bir liste var. Bu planda imkansız hiçbir şey yok. Yüzde 90'dan fazlası şimdiden hazır." şeklinde konuştu.

Ayrıca Zelenskıy, Ukrayna'nın Zafer Planı'nı gelecek hafta müttefiklerine sunmayı planladığını açıklayarak söz konusu planın uluslararası alanda desteğin kolaylaştırılması ve uluslararası hukukun güçlendirilmesinde önemli bir adım olacağını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.