SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Ukrayna'nın Savunma Sanayi İttifakı'nın kurulduğunu duyurdu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dünyanın dört bir yanından silah ve askeri teçhizat üreticilerinin katılabileceği Savunma Sanayi İttifakı'nın kurulduğunu duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2023 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2023 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Ukrayna'nın Savunma Sanayi İttifakı'nın kurulduğunu duyurdu

İşgalci Rusya, 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya karşı topyekun işgal girişimi başlatarak uluslararası güvenlik sistemini tehdit etti. Ukrayna, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük ve teknolojik açıdan en gelişmiş savaşı verirken tüm dünya, hangi tür silahların cephede daha etkili olduğunu gözlemleme şansı buluyor. Sıcak savaştaki deneyimini paylaşmak amacıyla Ukrayna, bugün ilk kez Uluslararası Savunma Sanayi Forumu'nu düzenliyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün Kıyiv'de düzenlenen forumda yaptığı konuşmada, "Savunma Sanayi İttifakı'nın kurulduğunu duyuruyoruz. Uluslararası hukuka değer veren ve uluslararası hukukun gerçek anlamda korunması, ulusların güvenliğinin her türlü saldırıya karşı korunması için nasıl çalışılacağını bilen bir ittifak. İttifakın temeli olarak buna uygun bir temel deklarasyon geliştirdik ve dünyanın dört bir yanından silah ve teçhizat üreticileri bu deklarasyona katılabilir." dedi.

"UKRAYNA'DA SAVUNMA SANAYİ KOMPLEKSİ İÇİN ÖZEL BİR EKONOMİK REJİM GELİŞTİRİLECEK"

Söz konusu deklarasyonun şimdiden 13 önde gelen şirketler tarafından imzalandığını belirten Zelesnkıy, “Ukrayna, savunma sanayi kompleksi için özel bir ekonomik rejim geliştiriyor. Ukrayna'da veya Ukrayna ile savunma adına çalışan veya Ukrayna'ya gelmek isteyen her şirkete, potansiyelini gerçekleştirmesi amacıyla her fırsatı sağlamak için.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Zelenskıy Ukrayna'da, özellikle askeri endüstrilerin geliştirilmesi ve "askerleri korumak ve onlara bakım sağlamak için gerekli" yeni askeri tesisler ve programlar oluşturmak için uygun işbirliğini desteklemesi amacıyla ek kaynaklar sağlayacak özel bir savunma fonu kurulacağını ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.