SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Teröristlerin cezasız kalmaması için Ukrayna'nın uzun menzilli füzelere ihtiyacı var

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Teröristlerin (Rus işgalciler) cezasız kalmaması için Ukrayna'nın uzun menzilli füzelere ihtiyacı var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2023 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2023 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Teröristlerin cezasız kalmaması için Ukrayna'nın uzun menzilli füzelere ihtiyacı var

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün yaptığı görüntülü paylaşımda Ukrayna-Rusya savaşındaki son gelişmeleri ele aldı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ülkesinde devam eden savaşta Rus ordusuna karşı daha etkili şekilde mücadele etmek için uzun menzilli füzelere ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

RUS SALDIRILARINDA 3 ÖLÜ 14 YARALI DAHA

Zelenskıy, Rus işgal güçlerinin 28 Ocak sabah saatlerinde Donetsk bölgesine bağlı Kostyantınivka şehrine düzenlediği füze saldırıları sonucu 3 sivilin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin yaralandığını kaydetti.

Saldırıda sivillerin yaşadığı konutların hedef alındığını belirten Zelenskıy, Rus işgalcilerin söz konusu saldırıyı S-300 füzeleriyle yaptığını bildirdi.

ZELENSKIY: UKRAYNA'NIN UZUN MENZİLLİ FÜZELERE İHTİYACI VAR

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, işgalci Rus ordusunun saldırı imkanlarının kısıtlanması için daha fazla silaha ihtiyaç duyduklarının altını çizerek Ukrayna'nın özellikle uzun menzilli füzelere ihtiyacı olduğunu vurguladı. 

"Ordumuz için yeterli füze gücü sağlayabilirsek, bu Rus terörünü durdurmak mümkün olacaktır." diyen Zelenskıy şu ifadelere dikkat çekti:

"Böylece teröristler cezasızlık duygusu yaşamazlar. İşgalcinin füze rampalarını cephe hattından uzak bir yere yerleştirme ve onlarla birlikte Ukrayna şehirlerini yok etme olasılığını ortadan kaldırmak için Ukrayna'nın özellikle uzun menzilli füzelere ihtiyacı var."

RUS TERÖRÜ VE OLİMPİYATLAR

Rus sporcuların olimpiyat oyunlarına katılmalarını yasaklayacak bir kararın çıkmadığına ve bu konudaki çabalarının sürdüğüne değinen Zelenskıy şunları kaydetti:

Rus atletler uluslararası yarışmalarda yer alırlarsa, Rusya'nın saldırganlığını haklı çıkarmaya ve terör sembollerini kullanmaya başlamaları an meselesidir. Ayrıca Kremlin'in, dünyanın saldırgana taviz vermeyi kabul ettiğini söylemek için Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin mevcut ilkesiz "esnekliğini" kullanmaya başlaması da an meselesi. Rusya'nın her gün terörünü sürdürdüğü göz ardı edilemez.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.