SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Rusya'daki askerî hedefleri vurmak için silahlara ve izne ihtiyacımız var

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), 24. Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, açıklanan askerî desteğin zamanında Ukrayna’ya teslim edilmesi ve uzun menzilli silahların Rusya topraklarında kullanılmasına izin verilmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Rusya'daki askerî hedefleri vurmak için silahlara ve izne ihtiyacımız var

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'nde bugün düzenlenen 24. Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'na katıldı. Ukrayna’nın ortaklardan gelen her destek paketine minnettar olduğunu belirten Zelenskıy, işgalci Rus ordusunun özellikle Donetsk bölgesi olmak üzere Ukrayna topraklarından çıkarılması için daha fazla silah gerektiğini vurguladı.

24. Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı, 6 Eylül 2024 tarihinde Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'nde düzenledi. Toplantıya Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Savunma Bakanı Rüstem Umerov katıldı.

"DÜNYADA RUS TERÖRÜNÜN ETKİSİZ HALE GETİRİLMESİNİ SAĞLAYACAK KADAR HAVA SAVUNMA SİSTEMİ VAR"

Toplantıda konuşan Zelenskıy, ortaklara sağlanan destek için teşekkür ederek, “Açıklanan her yardım paketinin savaş alanına hızlı bir şekilde, herhangi bir gecikme olmadan ulaşması önemli.” dedi.

Cumhurbaşkanı, NATO zirvesinde kabul edilen kararlar doğrultusunda Ukrayna'nın alması gereken hava savunma sistemlerinin henüz büyük bir kısmının teslim edilmediğine dikkat çekerek, “Dünyada Rus terörünün etkisiz hale getirilmesini sağlayacak kadar hava savunma sistemi var. Sizleri hava savunma konusunda bizimle birlikte daha aktif çalışmaya çağırıyorum.” dedi.

Zelensky, Ukrayna’nın F-16 jetlerini kullanmaya başladığını ve bu uçakların füze ve insansız hava araçlarını düşürdüğünü ancak bu uçak sayısının yetersiz olduğunu ifade etti. Batılı müttefiklerden Rusya topraklarındaki askeri hedefleri uzun menzilli silahlarla yok etme izni verilmesini talep eden Zelenskıy, “Uzun menzil politikalarınızda bir değişiklik görmüyoruz ancak ATACMS, Storm Shadow ve SCALP füzeleri konusunda füze eksikliği ve iş birliği sorunları gibi değişiklikler görüyoruz ve bu, Kırım da dahil olmak üzere Rusya'nın işgal ettiği topraklarımız için bile geçerlidir. Bu tür adımları yanlış buluyoruz. Uzun menzil potansiyeline sadece işgal altındaki Ukrayna topraklarında değil, aynı zamanda Rus topraklarında da sahip olmalıyız ki, Rusya barış arayışına yönelsin." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.