SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Rus ordusu Ukrayna'da 137 bin savaş suçu işledi

İşgalci Rus ordusunun, 24 Şubat 2022’ten bu yana Ukrayna’da 137 bin savaş suçu işlediği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Rus ordusu Ukrayna'da 137 bin savaş suçu işledi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Vladimir Zelenski), Rus ordusunun Ukrayna'da 137 bin savaş suçu işlediğini açıkladı.

Bugün Kıyiv’de düzenlenen ve sivil altyapının bombalanmasını ele alan Adalet İçin Birleşenler (United for Justice) uluslararası konferansında konuşan Zelenskıy, "Adalet insanları birleştirir çünkü adalet arayışı bizim insan kültürümüzün temelindedir. Şu anda, adalet arayışı bizi ve bizimle birlikte insanlarımızı ve ülkemizi Rusya Federasyonu'ndan korumak için birlikte çalışan herkesi bir araya getiriyor. Bugün itibarıyla, bu çalışmayı devam ettirmek ve sona erdirmek için en az 137 bin nedenimiz var. 137 bin; Rusya tarafından şu ana kadar işlenen savaş suçlarının sayısı. Bu bilinen rakam. Barışa ve insanlığa karşı, devletimize karşı, halkımıza karşı, Ukrayna'ya ve Ukraynalılara karşı işlenen suçlar. Ve bu, mahkumiyetlerin en az bu kadar olması gerektiği anlamına geliyor." dedi.

UKRAYNA İLE ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ SAVAŞ SUÇLARI ORTAK SORUŞTURUYOR

Uluslararası Ceza Mahkemesi Ofisi, Mart 2022'den bu yana Rusya'nın Ukrayna'da işlediği savaş suçlarına ilişkin bağımsız bir soruşturma yürütüyor. Eylül 2023'te Uluslararası Ceza Mahkemesi Kıyiv'deki ofisini açtı. Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin, Ukrayna kolluk kuvvetlerinin Rusya'nın Ukrayna'da işlediği savaş suçlarını soruşturmak üzere Uluslararası Ceza Mahkemesi ile ortak bir plan geliştirdiklerini aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.