SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Pilotlarımız bu ay F-16 uçuş eğitimi almaya başlayacak

Ukrayna pilotları, ağustos ayında F-16 savaş uçağı eğitimi almaya başlayacak. Ukrayna'ya F-16 tedarik edilmeden önce savaş uçağı eğitimi için uluslararası bir koalisyon kurulmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2023 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2023 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Pilotlarımız bu ay F-16 uçuş eğitimi almaya başlayacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna pilotlarının ağustos ayında F-16 uçuş eğitimine başlayacağını bildirdi. 

Ukrayna'daki yabancı diplomatik misyon temsilcileriyle yaptığı toplantıda konuşan Zelenskıy, "F-16. Bu ay Ukraynalı pilotların eğitimi başlayacaktır. Şu anda bu uçaklara sahip ve onları bize verebilecek ülkelerle çalışmamız gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, en kısa sürede F-16 uçaklarının Ukrayna’ya teslim edilmesi gerektiğini vurguladı.

UKRAYNA PİLOTLARINA F-16 EĞİTİMİ İÇİN KOALİSYON KURULDU

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, ülkesinin F-16 savaş uçakları için pilot yetiştirmek üzere 11 ortak ülkeden oluşan bir koalisyon kurduğunu bildirdi. Reznikov, "11 ortak ülke ve Ukrayna, şartları özetleyen bir Mutabakat Zaptı imzaladı. Bu süreçteki üstün liderliklerinden dolayı Danimarka ve Hollanda'ya özellikle minnettarım" ifadelerini kullandı.

11 ÜLKE, UKRAYNALI PİLOTLARA F-16 EĞİTİMİ VERECEK

Koalisyona katılan ülkeler arasında, Danimarka, Hollanda, Belçika, Kanada, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Birleşik Krallık ve İsveç yer aldı.

Ülkelerin imzaladığı mutabakat zaptına göre Ukrayna Hava Kuvvetlerine bağlı pilotlar, teknisyenler ve destek personeli eğitim programına tabi tutulacak. Ayrıca anlaşmada, programa diğer savaş uçaklarının da dahil olmasına izin verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.