SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Finlandiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö Helsinki'de görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2023 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Finlandiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de bir araya geldi. Liderler, ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Rusya'ya uygulanan Avrupa Birliği (AB) yaptırımlarının önemine değinerek, "Bu yılın bizim için belirleyici olacağına inanıyorum. Avrupa için, Ukrayna için, zafer için belirleyici olacak. Teşekkürler Finlandiya. Bize yardım eden herkese teşekkürler" dedi. Zelenskıy aynı zamanda işgalci Rus saldırlarının ilk gününden bu yana Ukrayna'ya ilk destek veren liderlerden olması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Niinistö'ya teşekkür etti. 

YENİ YAPTIRIM PAKETİ GELİYOR

Zelenskıy basının, onca ülke varken neden Finlandiya'y ziyaret ettiği sorusuna şu yanıtı verdi:

"Her şeyden önce biz ortağız. İkinci olarak, bugün İskandinav ülkelerinin büyük önem taşıyan güçlü bir zirvesini gerçekleştireceğiz. Bu zirve bölgenin güvenliğini, topraklarımızın güvenliğini artırmanın yanı sıra kendimizi savunma kapasitemizi geliştirmek ve savaş alanlarında bizi daha güçlü kılmakla ilgili. Size karşı dürüst olacağım. 15'inci destek paketi diyoruz ancak mesele sayılar değil. Mesele kurtarılan hayatların sayısı. İşte bu nedenle, Ukrayna topraklarını özgürleştirmek ve işgal etmek için yürüttüğümüz haklı karşı saldırı operasyonlarında başarılı olabilmemiz için ortak ülkelerin bize daha fazla destek sunmasını görmek üzere buradayım."

FİNLANDİYA UKRAYNA'YA YÖNELİK DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEK

Öte yandan Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, Ukrayna'ya verdikleri desteği sürdüreceklerini vurgulayarak, "Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğiz. Ukrayna'ya 15'inci askeri destek paketimiz hazır ve 16'ncının da olacağına eminim" ifadesini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.