SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Düşmanın topraklarımızda savaşı genişletmesine izin vermiyoruz

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Başkomutan Oleksandr Sırskıy ve Genelkurmay Başkanı Anatoliy Bargileviç ile bir araya gelerek cephedeki durumu ve Kursk Operasyonu'nu masaya yatırdı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Düşmanın topraklarımızda savaşı genişletmesine izin vermiyoruz

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Başkomutan Oleksandr Sırskıy (Oleksandr Syrskyi) ve Genelkurmay Başkanı Anatoliy Bargileviç (Anatoliy Barhylevych) ile cephedeki durumu ve Ukrayna ordusunun öncelikli ihtiyaçlarını ele aldı.

"DÜŞMANIN TOPRAKLARIMIZDA SAVAŞI GENİŞLETMESİNE İZİN VERMİYORUZ"

Başkomutan Sırskıy’ın çatışmaların yürütüldüğü tüm istikametlerdeki duruma dair ayrıntılı rapor verdiğini belirten Zelenskıy, “Kursk Operasyonu ayrı olarak ele alındı. Konumlarımızı koruyoruz ve düşmanın topraklarımızda savaşı genişletmesine izin vermiyoruz. Rusların Ukrayna topraklarında oluşturmayı planladığı tampon bölge yerine Rusya topraklarında sınırımıza yakın bir tampon bölge oluşturduk.” açıklamasında bulundu.

Ayrıca Kursk bölgesinde önemli sayıda Rus askerinin esir alındığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı, “Kursk Operasyonu sayesinde önemli sayıda insanımızın serbest bırakılması mümkün oldu.” dedi.

Bununla birlikte Zelenskıy bugünkü toplantının sonuçlarına göre, Ukrayna'nın savunma desteğine ilişkin ortaklarla yapılan ilgili müzakerelerin görevlerinin de güncellendiğini aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.