SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy-Duda görüşmesinde gündem Ukrayna'nın savunma ihtiyaçları oldu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile dün yaptığı telefon görüşmesinde, Ukrayna'nın savunma ihtiyaçlarını gündeme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2024 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy-Duda görüşmesinde gündem Ukrayna'nın savunma ihtiyaçları oldu

Ukrayna Cumhrubaşkanı Volodımır Zelenskıy, 9 Ocak 2024 tarihinde Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ukrayna'nın savunma ihtiyaçlarını ele aldı. Görüşmede, Avrupa Birliğinin (AB) ekonomik ve siyasi desteği ele alınırken, NATO'nun son adımı da masaya yatırıldı. 

"ORTAK SINIRIMIZ BİRLİK SINIRI OLMALI"

Konuyla ilgili olarak Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Basın Servisinden yapılan açıklamada,  "Ukrayna ve Polonya'nın geleceğinin birlik, karşılıklı destek ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliğinde yattığına inanıyorum" ifadesi yer aldı. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Polonyalı mevkidaşı Duda'ya Ukrayna'ya sağladığı destekten dolayı teşekkür ederek, "Ortak sınırımız gerçek bir Avrupa sınırı, birlik sınırı olmalı. Uluslarımız arasında sınır olmamalıdır" dedi. 

ZELENSKIY, AB KONSEYİ BAŞKANLIĞINI ÜSTLENEN BELÇİKA'YI TEBRİK ETTİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Zelenskıy, AB Konseyi dönem başkanlığını üstlenen Belçika Başbakanı Alexander De Croo ile görüşerek, yeni görevinden dolayı tebrik etti. Zelenskıy, "Ukrayna'ya ve uluslararası hukuka desteğin öncelikleri arasında olmasını takdir ediyorum. Ukrayna'nın AB'ye katılım müzakerelerini başlatma yönünde aralık ayında alınan kararı takdir ediyoruz ve Belçika'nın desteğiyle ülkemizin bu yolda daha fazla resmi adım atma yolunda önemli ilerleme kaydedeceğini öngörüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Avrupa Birliği ülkeleri, Aralık 2023'te Ukrayna'nın AB'ye üye olması için ciddi bir adım atmış ve müzakereleri hızlandırmıştı. Görüşmelerin ardından Ukrayna ve Moldova'nın Avrupa Birliğine tam üye olması için çalışmalar başlamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.