SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Donetsk ve Zaporijjya'da cephe hattını ziyaret etti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün Donetsk Ve Zaporijjya bölgelerini ziyaret ederek; taarruz harekatında yer alan muharip tugayların askerleriyle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2023 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Donetsk ve Zaporijjya'da cephe hattını ziyaret etti

Terör devleti Rusya'nın Ukrayna’ya karşı başlattığı geniş çaplı işgal girişimi devam ederken; Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Donetsk Ve Zaporijjya bölgelerindeki cephe hatlarını ziyaret etti. Sosyal medyadan dün akşam bir açıklama yapan Zelenskıy, “Donetsk” ve “Tavriya” Operasyonel ve Stratejik Birlik Gruplarının bir parçası olarak Rus işgal güçlerini geri püskürtme harekâtına katılan muhabere tugaylarının komuta merkezlerini ziyaret ettiğini duyurdu. 

"CEPHEDE SAVAŞANLARLA İLETİŞİMDE OLMAK ÖNEMLİ"

"ASKERLERİN ANLATTIĞI HER ŞEY ASKERİ YÖNETİM TOPLANTISINA KATILANLAR TARAFINDAN MÜZAKERE EDİLECEK

Ziyarete dair Zelenskıy, “Askerlerimizi desteklemek, tugay komutanları ve muhariplerle iletişim kurmak son derece önemlidir. Tam olarak neyin eksik olduğunu, tam olarak neyin yeterli olduğunu ve tam olarak neyin değiştirilmesi gerektiğini doğrudan cephede savaşanlardan duymak çok ama çok faydalı. Askerlerin anlattığı her şey askeri yönetim toplantısına katılanlar tarafından müzakere edilecek. Özellikle elektronik savaşla ilgili olan her şeyi dikkate aldık" değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca Cumhurbaşkanı, 50’den fazla Ukraynalı askere ve cephede görev yapan sağlık görevlilerine nişan takdim ettiğini belirterek, “Ukrayna için savaşan herkese şan olsun! Ukrayna'nın gücü için çalışan ve dünyada bize sürekli yardım eden, bizimle birlikte olan herkese şan olsun" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.