SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Davos’ta NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün Davos’ta NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Davos’ta NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, İsviçre'nin Davos kasabasında gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu kapsamında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada, Zelenskıy'ın bugün Davos’ta Stoltenberg ile bir araya geldiği aktarılarak, "Volodımır Zelenskıy ve Jens Stoltenberg cephedeki durumu ele aldılar. Cumhurbaşkanı, son dönemde Rusya'nın Ukrayna şehir ve kasabalarına yönelik yoğun bombardımanları hakkında bilgi verdi ve Ukrayna hava savunma sisteminin daha da güçlendirilmesinin önemini vurguladı. Ayrıca taraflar Ukrayna'nın diğer savunma ihtiyaçlarını da görüştüler" denildi.

ZELENSKIY, DAVOS’TA NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG İLE GÖRÜŞTÜ

Görüşmede taraflar arasında yapılan toplantıda, Vilnius'ta yapılan bir önceki NATO Zirvesi'nde kabul edilen G7 Ortak Deklarasyonu çerçevesinde Ukrayna ile Birleşik Krallık arasında ikili bir Güvenlik İşbirliği Anlaşması imzalanmasının önemine dikkat çekti. Diğer ortak ülkeler ile benzer belgeler üzerinde çalışmaların devam ettiğini bildiren Zelenskıy, Ukrayna'nın NATO'ya katılmasından önce yürürlüğe girecek bu tür anlaşmaların acilen imzalanmasının gerektiğini vurguladı. Bununla birlikte Zelenskıy'ın, İttifakın Rus işgaline karşı savunmaya verdiği kararlı destek için NATO Genel Sekreterine teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.