SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy'dan Suudi Arabistan'a sürpriz ziyaret

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 12 Haziran 2024 tarihinde Suudi Arabistan'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy'dan Suudi Arabistan'a sürpriz ziyaret

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) İsviçre'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Küresel Barış Zirvesi öncesinde çeşitli diplomatik temaslarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Zelenskıy bu kapsamda 12 Haziran 2024 tarihinde Suudi Arabistan'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Cumhurbaşkanı Zelenskıy'a Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov da eşlik etti.

CUMHURBAŞKANI ZELENSKIY VELİAHT PRENSİ MUHAMMED BİN SELMAN İLE BİR ARAYA GELDİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy Cidde kentinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldi. Zelenskıy ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada iki ülke arasındaki ikili ilişki ve iş birliği üzerinde bir görüşme gerçekleştirdiğini kaydetti. Zelenskıy, "Ayrıca, Küresel Barış Zirvesi'nin açılış hazırlıklarını, beklenen sonuçlarını ve olası uygulamalarını ve ayrıca Ukrayna'ya gerçek barışı daha da yakınlaştırmanın yollarını tartıştık" bilgisini vererek, Veliaht Prensi Selman'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

KÜRESEL BARIŞ ZİRVESİ

İsviçre, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunan ülkeler ile birlikte 15-16 Haziran 2024 tarihinde Lecurne kentinde Küresel Barış Zirvesi tertip edecek. Ukrayna'nın katılım sağlayacağı zirvede Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın 10 maddelik barış formülünden 3 önemli başlık masaya yatırılacak.

90 kadar ülke ve kuruluşun yer alacağı zirvede saldırılarnı sıklaştıran ve taktik nükleer füze tatbikatı yapan Rusya davet edilmedi. Öte yandan Rusya'nın en büyük müttefikleri Belarus ve Çin de zirveye katılmayacağını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.