SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Bu ay, Ukrayna dış politikası için yoğun geçecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün akşam gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında Ukrayna'da devam eden topyekun savaştaki son durumu ve küresel ve bölgesel meseleleri değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Bu ay, Ukrayna dış politikası için yoğun geçecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 8 Ocak 2024 tarihinde yayımladığı video mesajda, Ukrayna'nın hava savunması, Rusya'ya yönelik yaptırımlar ve benzeri konularda değerlendirme yaptı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy şöyle konuştu:

"Bu ay Ukrayna'nın dış politikası açısından yoğun bir ay olacak. Ülkemizi, hava savunmamızı, İHA konusunda ortaklarımızla işbirliğimizi güçlendirecek birçok adımın atılacağına inanıyorum. Rusya'ya yönelik yaptırımların da güçlendirilmesi gerekiyor. Her iki mevcut plan dahilinde (her türlü hileli atlatma planını ortadan kaldırmak kritik önem taşıyor) ve aynı zamanda yaptırımları sıkılaştırmak için de çalışıyoruz. Rusya'ya yönelik yaptırım baskısı güçlendirilmelidir. Bir diğer öncelikli görev, adaleti yeniden tesis etmek için Rus varlıklarının Ukrayna'nın çıkarları doğrultusunda kullanılmasına ve daha sonra bunlara el konulmasına ilişkin gerçek kararları yakınlaştırmaktır. Terörist, terörünün yol açtığı zararın büyük kısmını ödemelidir, Rusya da bunu ödeyecektir."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.