SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Birleşik Krallık Başbakanı Starmer’e Zafer Planı’nı sundu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer'a Zafer Planı'nın ayrıntıları sundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Birleşik Krallık Başbakanı Starmer’e Zafer Planı’nı sundu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Londra’ya gerçekleştirdiği çalışma ziyareti çerçevesinde 10 Ekim 2024 tarihinde Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi.

Görüşme sırasında Birleşik Krallık hükûmetine özellikle uzun menzilli silahlar olmak üzere sürekli olarak sağladığı savunma desteği için teşekkür eden Zelenskıy, ortakların Rusya topraklarının derinliklerine saldırmak için Ukrayna’ya izin vermesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Başbakan Starmer’e, Ukrayna'nın askerî güçlenmesini kapsayan başlık başta olmak üzere 5 maddelik Zafer Planı'nın ayrıntılarını sundu. Liderler, Zafer Planı'nı müttefiklerle birlikte geliştirme konusunda anlaşmaya vardı.

Zelenskıy, “Zafer Planı, savaşı adil bir şekilde sona erdirmek için doğru koşulları yaratmak üzere tasarlandı. Burası İkinci Barış Zirvesi'ne giden bir köprüdür. Ukrayna müzakereleri ancak güçlü bir pozisyonda yürütebilir.” dedi. Ayrıca Ukrayna Cumhurbaşkanı, NATO'ya katılım daveti almasının ülkesi için çok büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bununla birlikte görüşmede gelecekteki savunma ve malî yardımlar da ele alındı. Keir Starmer, Birleşik Kralık’ın Ukrayna'yı desteklemede liderlik rolünü sürdürmeye devam edeceğine dair güvence verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.