SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, ABD Kongre üyeleriyle Zafer Planı’nı görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), ABD Kongre üyeleriyle Zafer Planı’nı paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, ABD Kongre üyeleriyle Zafer Planı’nı görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün başlayacak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu öncesinde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongre üyeleriyle bir araya geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada Zelenskıy’ın ABD Kongresindeki iki partili heyetle bir araya gelerek Zafer Planı’nı görüştüğü bildirildi.

Toplantıya ABD Senatosu üyeleri Ben Cardin, Dan Sullivan, Christopher Murphy ve Temsilciler Meclisi Üyesi Gregory Meeks'in katıldı.

“UKRAYNA'NIN NASIL GÜÇLENDİRİLECEĞİNE DAİR ÇOK ÖZEL BİR PLAN”

Zelenskıy, "Bu, Rusya'dan herhangi bir karar veya baskı olmadan Ukrayna'nın nasıl güçlendirileceğine dair çok özel bir plan. Bu plan, Putin tarafından alınan herhangi bir karara bağlı değil." dedi.

Ayrıca toplantıda Kongre üyelerine, cephedeki durum; Kursk bölgesindeki sınır ötesi operasyonun gidişatı; Ukrayna askerlerinin ihtiyaçları ve savunma paketlerinin zamanında teslim edilmesinin önemi hakkında bilgi verildi.

Tarafların yeniden inşa projelerini de değerlendirdiği toplantıda, Zelenskıy Rusya'ya karşı yaptırımların sıkılaştırılmasının önemini vurguladı.

ZELENSKIY NEW YORK'TA: ZAFER PLANI'NI SUNACAK!

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 22 Eylül 2024 tarihinde başladığı ABD programında, BM Genel Kurulundaki Genel Tartışma'da devlet liderleri ve uluslararası örgütlerle bir dizi ikili görüşmeye katılacak, ayrıca Ukrayna'nın enerji ihtiyaçlarını görüşmek üzere Amerikalı iş dünyası liderleriyle bir araya gelecek.

Öte yandan Zelenskıy tarihi bir adım atarak Zafer Planı'nı ABD Başkanı Joe Biden’a sunacak. Zelenskıy, Biden ile gerçekleştireceği görüşmenin ardından, planı ABD Kongresine ve başkan adayları olan; Kamala Harris ile Donald Trump’a da aktaracak

ZAFER PLANI

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Zafer Planı'nın henüz basına açıklamadığı ancak 5 maddeden oluştuğunu belirtmişti.

Henüz detay verilmeyen plan; "Güvenlik", "Jeopolitik konum", "Askerî destek", "Ekonomik destek" ve "Batı'dan gelen silahlara uygulanan sınırlamasına kaldırılması veya Batı'nın sağladığı silahlarla Rusya'daki askeri hedefleri vurma izni" maddelerini içeriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.