SON DAKİKA
Hava Durumu

Yermak: Ukrayna'nın NATO'ya davet edilmesi Zafer Planı’nın bir parçası

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Ukrayna'nın hazırladığı Zafer Planı’nın, adil ve kalıcı bir barışın sağlanması için atılması gereken adımlara dair net bir vizyon içerdiğini aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yermak: Ukrayna'nın NATO'ya davet edilmesi Zafer Planı’nın bir parçası

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Ukrayna'nın NATO'ya davet edilmesinin Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodymyr Zelenski) tarafından geliştirilen Zafer Planı'nın önemli bir parçası olduğunu ifade etti.

UKRAYNA'NIN NATO'YA DAVETİ ZAFER PLANI’NIN BİR PARÇASI

Andriy Yermak, New York'taki Uluslararası İlişkiler Konseyinde 24 Eylül 2024 tarihinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın ABD’de sunacağı Ukrayna'nın Zafer Planı’nın, adil ve kalıcı bir barışın sağlanması için atılması gereken adımlara dair net bir vizyon içerdiğini belirtti.

Zafer Planı’nın askeri ve diplomatik bölümlerden oluştuğunu kaydeden Yermak, “Putin'i saldırganlığı durdurmaya zorlamak için cephede avantaja sahip olmalıyız. Çok çabalıyoruz. Gemiler olmadan Rus Karadeniz Filosunu yok ettik. Havada üstünlüğe sahip olmamamıza rağmen Rusya'nın Harkiv de dahil olmak üzere pek çok yönde ilerleyişini durdurduk. Savaşı Rusya topraklarına taşıdık.” ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte Yermak, silah üretimindeki altı kat artışa rağmen Ukrayna'nın hâlâ tam olarak kendi kendine yetmek için gerekli kaynaklara, teknolojiye ve zamana sahip olmadığına dikkat çekerek, müttefik devletlere öncelikli olarak hava savunma sistemleri, insansız hava araçları, elektronik savaş araçları, uzun menzilli sistemler ve top mermileri olmak üzere Ukrayna’ya askeri yardım teslimatını hızlandırma çağrısında bulundu.

Ayrıca Yermak, Ukrayna silahlarının üretimine yatırımın artırılması ve Rusya Federasyonu topraklarına saldırı yapılmasına izin verilmesinin yanı sıra dondurulmuş Rus varlıklarının Ukrayna'yı desteklemek için kullanılması gerektiğine de dikkat çekti.

Konuşmasında Ukrayna'nın NATO'ya davetinin Zafer Planı’nın bir parçası olduğunu da belirten Yermak, ortakları Rusya'nın gerilimi tırmandırma tehditlerine aldırış etmemeye davet etti.

ZAFER PLANI

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Zafer Planı'nın henüz basına açıklamadığı ancak 5 maddeden oluştuğunu belirtmişti.

Henüz detay verilmeyen plan; "Güvenlik", "Jeopolitik konum", "Askerî destek", "Ekonomik destek" ve "Batı'dan gelen silahlara uygulanan sınırlamasına kaldırılması veya Batı'nın sağladığı silahlarla Rusya'daki askeri hedefleri vurma izni" maddelerini içeriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.