SON DAKİKA
Hava Durumu

UNICEF: Ukrayna’da Rus saldırılarında bin 800 çocuk öldü veya yaralandı

UNICEF Ukrayna temsilcisi Munir Mammadzade, son bir hafta içinde Ukrayna’da Rus saldırılarında en az 2 çocuğun hayatını kaybettiğini ve 15 çocuğun yaralandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
UNICEF: Ukrayna’da Rus saldırılarında bin 800 çocuk öldü veya yaralandı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Ukrayna temsilcisi Munir Mammadzade, BM’nin verilerine göre 24 Şubat 2024’ten bu yana Ukrayna’da Rus saldırılarında bin 800 çocuğun öldürüldüğünü veya yaralandığını açıkladı. Öte yandan BM’nin işgal altındaki bölgelere erişimin olmadığına dikkat çeken yetkili gerçek sayılarının çok daha yüksek olduğunu belirtti.

UNICEF Ukrayna temsilcisi Munir Mammadzade, son bir hafta içinde Ukrayna’da Rus saldırılarında en az 2 çocuğun hayatını kaybettiğini ve 15 çocuğun yaralandığını aktardı. Mammadzade yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz 6 gün içinde Dnipro, Lviv, Karkiv, Kıyiv, Odesa ve diğer bölgeleri vuran amansız saldırılar 2 çocuğun trajik kaybına, 15 çocuğun yaralanmasına ayrıca 8 okul ve bir doğumhanenin de aralarında bulunduğu 10 sağlık tesisi dahil olmak üzere sivil altyapının hasar görmesine yol açtı.” ifadelerine yer verdi.

RUS SALDIRILARINDA BİN 800 ÇOCUK ZARAR GÖRDÜ

UNICEF Temsilcisi her gün devam eden Rus saldırıları nedeniyle Ukrayna'nın farklı yerlerinde yaşayan çocukların dondurucu soğukta bodrumlara, bomba sığınaklarına ve metro istasyonlarına sığınmak zorunda kaldığına dikkat çekerek, “BM tarafından doğrulanan raporlara göre, Ukrayna'da savaşın patlak vermesinden bu yana yaklaşık bin 800 çocuk öldürüldü veya yaralandı. Gerçek sayı muhtemelen çok daha yüksektir.” açıklamasında bulundu.

"ÇOCUKLARIN ÖLDÜRÜLMESİNE SON VERİLMELİDİR"

Mammadzade, “Çocukların öldürülmesi, sakatlanması, okullara ve hastanelere yönelik saldırılar ağır çocuk hakları ihlalleridir ve bunlara son verilmelidir. Savaş kanunlarına uyulmalıdır. Çocuklar ve onların güvendiği sivil altyapı korunmalıdır. Bunları korumak için gerekli tüm tedbirlerin alınması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

GERÇEK RAKAMLAR DAHA YÜKSEK

Bilindiği gibi Ukrayna ve uluslararası örgütlerin temsilcileri Ukrayna'nın işgal altında bulunan bölgelerine erişemediği için bu bölgelerdeki durum hakkında net bilgi alınamıyor. Dolayısıyla işgal altındaki bölgelerde hayatını kaybeden ve yaralananlara dair bilgiler resmi raporlarda yer almıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.