SON DAKİKA
Hava Durumu

Umerov: Ukrayna ve Türkiye savunma alanında giderek yakınlaşıyor

İstanbul’da 8 Mart 2024 tarihinde Ukrayna Bakanlar Kurulu ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan savunma malları, işleri ve hizmetlerinin kalitesine ilişkin devlet garantisinin karşılıklı kabulüne ilişkin Mutabakat Zaptı, Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Umerov: Ukrayna ve Türkiye savunma alanında giderek yakınlaşıyor

Ukrayna Bakanlar Kurulu, İstanbul’da 8 Mart 2024 tarihinde Ukrayna Bakanlar Kurulu ile Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti arasında imzalanan savunma malları, işleri ve hizmetlerinin kalitesine ilişkin devlet garantisinin karşılıklı kabulüne ilişkin Mutabakat Zaptı'nı onayladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Bakanlar Kurulunun 22 Ekim 2024 tarihinde kabul ettiği kararı memnuniyetle karşıladığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

Ukrayna ve Türkiye savunma alanında giderek yakınlaşıyor. Bakanlar Kurulunun, devletlerimiz arasındaki askerî ürünlerin kalitesinin karşılıklı garanti altına alınmasına ilişkin Mutabakat Zaptı'nı onaylama kararını memnuniyetle karşılıyorum. Bu belge, her iki ülkenin savunma potansiyelini güçlendirecek olan yakın iş birliğimizin mantıksal bir devamı niteliğindedir.

İlgili belgenin savunma ürünlerinin geliştirilmesinde ve tedarikinde NATO'nun tek tip kalite güvence prosedürlerinin (AQAP) uygulanmasına olanak tanıdığını belirten Umerov, "Bu tür girişimler, İttifak'ın savunma-sanayi iş birliği standartlarının yayılmasına katkıda bulunuyor" diyerek, bu kararı aldığı için Ukrayna hükûmetine ve savunma sanayisinde verimli iş birliği içinde olan Türk ortaklara teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.