SON DAKİKA
Hava Durumu

Umerov: Austin’in Kıyiv ziyareti önemli bir sinyaldir

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov bugün ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya geldi. Bakan Umerov, mevkidaşı Austin'e ABD’nin verdiği destek için teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 21:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 22:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Umerov: Austin’in Kıyiv ziyareti önemli bir sinyaldir

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Rüstem Umerov’un bugün Kıyiv’e çalışma ziyareti düzenleyen ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya geldiği bildirildi.

Umerov, "Dostum ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Kıyiv’e gerçekleştirdiği ziyaret, ortaklığımızın gücünü gösteren önemli bir sinyaldir. Şahsî olarak Sayın Austin'e, ABD halkına ve ABD hükûmetine, verdiği destek için minnettarım. Bugün açıklanan 400 milyon dolarlık yardım paketi, Savunma Kuvvetlerimizi gerekli mühimmat, askerî teçhizat ve silahlarla donatacaktır." ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte Umerov, ABD'li meslektaşıyla Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın Zafer Planı'nın uygulanması için atılacak adımları ayrıntılı bir şekilde görüştüklerini belirtti.

Umerov’un bildirdiğine göre, görüşmede Ukrayna Başkomutanı General Oleksandr Sırskıy (Oleksandr Syrskiy), cephedeki mevcut durumu ABD Savunma Bakanı Austin'e aktardı. Ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Oleksandr Pavlyuk (Oleksandr Pavliuk), Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Anatoliy Krıvonojko (Anatoliy Kryvonozhko) ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Andriy Tarasov, ilgili askerî kolların mevcut durumu ve gelişim planları hakkında bilgi verdi.

400 MİLYON DOLARLIK DESTEK

Bakan Lloyd, bugün Cumhurbaşkanı Zelenskıy ile yaptığı görüşmede, ABD’nin Ukrayna’ya mühimmat, askerî teçhizat ve silahları içeren 400 milyon dolarlık askerî yardım yapacağını duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.