SON DAKİKA
Hava Durumu

Uluslararası Denizcilik Örgütü Asamblesinden Ukrayna'ya destek

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Asamblesi, taşımacılığını eski haline getirme ve yeni tahıl koridorunun işletilmesi başta olmak üzere Ukrayna’nın Karadeniz’deki çabalarına destek veren kararı kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2023 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Uluslararası Denizcilik Örgütü Asamblesinden Ukrayna'ya destek

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Asamblesi, Ukrayna'nın Karadeniz'deki çabalarını destekleyen kararı kabul etti. Söz konusu kararı memnuniyetle karşılayan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, "Ukrayna’ya yardım eden herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün akşam yayımladığı video hitapta, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Asamblesinin, Ukrayna’nın Karadeniz'deki çabalarını destekleyen kararı kabul ettiğini duyurdu. Zelenskıy, "Bugün, Uluslararası Denizcilik Örgütü Asamblesi, Karadeniz'deki çabalarımızı, yani Ukrayna'nın gemi taşımacılığını eski haline getirme ve yeni tahıl koridorunun işletilmesi konusundaki başarıları destekleyen bir kararı kabul etti. Bu arada, bu ihracat koridoru şimdiden sonuç verdi; 7 milyon tondan fazla yük taşındı" dedi.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Karadeniz’deki taşımacılığın Ukrayna ekonomisi için büyük önem arz ettiğini dile getirdi. Zelenskıy, bu sayede milyonlarca insanın istihdamının ihracata bağlı olduğunu belirtti.

UKRAYNA'NIN NE TÜR BİR TEKNİK YARDIMA İHTİYAÇ DUYDUĞU TESPİT EDİLECEK

Ukrayna’ya destek veren herkese teşekkür eden Zelenskıy, "Artık Uluslararası Denizcilik Örgütü çabalarımızı destekleyecek. Deniz koridorunun normal çalışması için ne tür teknik yardıma ihtiyacımız olduğu konusunda değerlendirmesinin yapılmasını öngören karar yürürlükte" ifadelerini kullandı.

RUSYA, IMO KONSEYİNE ÜYE SEÇİLMEDİ

Bilindiği gibi geçen hafta yapılan seçimler sırasında, işgalci Rusya, 2024-2025 yılları için Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Konseyine yeniden üye seçilemedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.