SON DAKİKA
Hava Durumu

Köpekler Ukrayna'da mayın temizleme çalışmalarında önemli rol oynayacak

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna'da mayın temizleme çalışmalarına yönelik yeni bir girişimin finansmanı için 2 milyon avro ayırdı. Finansman kapsamında, Ukraynalı kadınlar yüksek eğitimli köpekleriyle mayın temizleme çalışmalarında görev alacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Köpekler Ukrayna'da mayın temizleme çalışmalarında önemli rol oynayacak

AB Ukrayna Delegasyonu, yeni insani mayın temizleme girişimi için Ukrayna'ya 2 milyon avro sağlayacağını 12 Ağustos 2024 tarihinde duyurdu. Avrupa Komisyonu Dış Politika Araçları Servisi'nin (FPI) 2 milyon avroluk hibesiyle finanse edilen bu proje kapsamında, Ukraynalı görevliler, yüksek eğitimli köpekleriyle ülke genelindeki kara mayınlarını ve patlamamış mühimmatları temizlemek için görevlendirilecek.

16 Belçika Malinois köpeği Ukrayna'da görevlendirilecek ilk teknik araştırma köpekleri olacak. AB tarafından yapılan açıklamada Ukraynalı sekiz kadın eğitmenin de Kamboçya'da beş ay süren kapsamlı bir eğitim aldıkları kaydedildi.

FPI Direktörü Peter M. Wagner şunları söyledi: 

“AB'nin Ukrayna'daki insani mayın temizleme çalışmalarını iyileştirme ve ölçeklendirme desteğinin bir parçası olarak bu girişimi finanse edebildiğimiz için mutluyuz. Bu yenilikçi projenin kirlenmiş arazilerin temizlenmesini ve sivil kullanıma açılmasını önemli ölçüde hızlandırabileceğine inanıyoruz.”

Lvivli eğitmenlerden biri olan Karina Buchma ise "Ülkeme yardım etmek, insanları desteklemek ve bir fark yaratmak istiyorum. Köpeklerle büyüdüm ve köpek eğitimi aldım, bu yüzden bu benim için mükemmel bir rol.” dedi.

Proje, mayın temizleme için hayvan eğitimi konusunda uzmanlaşmış insani mayın temizleme örgütü APOPO ve Mayın Danışma Grubu (MAG) tarafından ortaklaşa yürütülüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.