SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı 103 asker Rus esaretinden kurtuldu!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), 14 Eylül 2024 tarihinde Rusya ile gerçekleşen esir takasında Ukraynalı 103 askerin ülkesine döndüğünü duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı 103 asker Rus esaretinden kurtuldu!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün gerçekleşen esir takasında 103 Ukraynalı askerin Rus esaretinden kurtulduğunu açıkladı. 82’sinin er ve çavuş, 21’inin subay olduğunu söyleyen Zelenskıy Kıyiv, Donetsk, Azovstal, Luhansk, Zaporijjya ve Harkiv bölgelerinin savunucuları olduklarını kaydetti.

Zelenskıy, “Ukrayna'ya böylesine güzel haberler getirdikleri için esir değişimlerini yürüten ekibimize teşekkür ediyorum."  dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) aracı olduğu esir değişiminde hem Rusya hem de Ukrayna 103 askeri takas etti. Ukrayna’nın Kursk bölgesinde yakalanan Rus askerlerini teslim ettiği belirtildi. Takasın tam olarak nerede gerçekleştiği henüz açıklanmadı ancak takas edilen Rus askerlerinin şu anda Belarus'ta olduğu belirtiliyor.

Ukrayna, 13 Eylül 2024 tarihinde 23'ü kadın olmak üzere 49 asker ve sivili daha Rus esaretinden kurtarmıştı. Ukrayna ile Rusya arasında gerçekleşen bu esir takası sonucu, Kremlin tarafından alıkonulan 26 yaşındaki Ukrayna vatandaşı Kırım Tatarı Leniye Umerova'da serbest bırakılmıştı.

.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.